Λαφαζάνης: "Σαφής και κατηγορηματική η θέση μας για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους"

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε στον Real Fm 97,8 για τη δήλωση Βενιζέλου ότι η συγκυβέρνηση ίσως…

lafazanis 17

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε στον Real Fm 97,8 για τη δήλωση Βενιζέλου ότι η συγκυβέρνηση ίσως προτείνει μη πολιτικό πρόσωπο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά.

«Το θέμα δεν είναι αν θα είναι πολιτικό η μη πολιτικό πρόσωπο. Αναζητά ματαίως διέξοδο ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν νομίζω να βρει. Αυτά όλα θα συζητηθούν με την λαϊκή ετυμηγορία. Από μια τέτοια λαϊκή αντιπροσωπεία αξίζει να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», σχολίασε αρχικά ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε:

«Θα έπρεπε να το ερμηνεύσει ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος. Το ΠΑΣΟΚ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια ονομάζει όλες τις κυβερνήσεις που συμμετέχει, κυβερνήσεις με προοδευτικό πρόσημο και η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Το ΠΑΣΟΚ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι κυβερνήσεις με αντιδραστικό, αντιδραστικότατο πρόσωπο».

«Ο θησαυρός ήταν άνθρακες. Τίποτα θετικό για τον ελληνικό λαό και τον τόπο. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η κ. Μέρκελ, στα βασικά θέματα δεν έκανε την παραμικρή υποχώρηση από το πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται. Μάλιστα, τόνισε σχεδόν τελεσιγραφικά, ότι πρέπει στο επόμενο διάστημα και σε σύντομο χρόνο να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Αυτή η φράση, νομίζω ότι λέει πολλά και έχει πάρα πολύ ουσία. Στην ουσία είπε -το πρόγραμμα και τα μάτια σας-. Είναι σαφές ότι η κ. Μέρκελ απέφυγε να μιλήσει για πράγματα τα οποία πρέπει να κριθούν από την τρόικα και είναι πρωτοφανές να συναντιόνται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας με την καγκελάριο και να τον παραπέμπει για το πρόγραμμα στην τρόικα», πρόσθεσε.

«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και κατηγορηματική για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Είναι μια θέση που έχουμε πάρει μέσα από συνέδρια και επιτροπές και την επιβεβαίωσε και ο κ. Τσίπρας. Είναι αμετάκλητη. Δεν βγήκε τίποτα γι αυτό το θέμα από την κ. Μέρκελ. Επί της ουσίας, το θέμα αυτό εξελίχθηκε σε ψυχρολουσία», επισήμανε ακόμα.

«Βεβαίως θα θέσουμε το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων. Θα είναι από τις πρώτες διεκδικήσεις της κυβέρνησης της αριστεράς. Είναι χρέος απέναντι στους νεκρούς μας, αφορά μία υποχρέωση που έχουμε απέναντι στον Ελληνικό λαό. Δεν είναι δυνατόν, να μας στύβουν σαν το λεμόνι οι δανειστές μας κι εμείς όταν μας χρωστάνε, να μην διεκδικούμε και να κάνουμε τους περήφανους. Να μην λέει ο Σαμαράς στην κ. Μέρκελ, ότι για το χρέος υπάρχει και μία δική σας υποχρέωση. Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη προοπτική», τόνισε κλείνοντας.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…