Ξεκάθαρος ο Λαφαζάνης για την ψήφο εμπιστοσύνης: Δεν δίνουμε "πράσινο φως" στην κυβέρνηση

Ξεκάθαρο έκανε πλέον η Αριστερή Πλατφόρμα πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να εφαρμώσει το τρίτο μνημόνιο, καθώς μέσω συνέντευξης του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο

2331118 0

Ξεκάθαρο έκανε πλέον η Αριστερή Πλατφόρμα πως δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση για να εφαρμώσει το τρίτο μνημόνιο, καθώς μέσω συνέντευξης του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο Real.gr αποσαφηνίστηκε η στάση της τάσης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για δημιουργία νέου κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης απάντησε σε σχετική ερώτηση λέγοντας: «Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι θα παραμείνουμε, σε κάθε περίπτωση, συνεπείς σε αυτό το «ΟΧΙ» και δεν πρόκειται κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα ή προκάλυμμα να δώσουμε το «πράσινο φως» στον οποιονδήποτε να εφαρμόσει αυτό το τρίτο μνημόνιο και να διαιωνίσει τις καταστροφικές για τη χώρα και το λαό μνημονιακές πολιτικές της ανηλεούς λιτότητας και της ταπεινωτικής υποτέλειας».

Σχετικά με τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού για την εκπροσώπηση του ΟΧΙ, όπως αυτό καταγράφηκε στο πρόσφατο δημοψήφισμα, επιβεβαίωσε τα σενάρια που θέλουν την ίδρυση νέου κόμματος, σημειώνοντας: «Το ΟΧΙ, το εκφράζει δυνατά η ¨Αριστερή Πλατφόρμα¨ ως τάση του ΣΥΡΙΖΑ. Το εκφράζουν επίσης σειρά από οργανώσεις και κινήσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Όπως το εκφράζουν και ευρύτερες συλλογικότητες και προσωπικότητες του προοδευτικού, πατριωτικού και δημοκρατικού χώρου. Με όλες αυτές τις δυνάμεις θέλουμε διάλογο και συνεργασία για να συνεχιστεί ο μεγάλος αγώνας του ΟΧΙ μέχρι το τέλος. Μέχρι την τελική νίκη».

Ο κ. Λαφαζάνης πέρασε στην αντεπίθεση αναφορικά με τις βολές που δέχτηκε από το Μαξίμου, σύμφωνα με τις οποίες η Αριστερή Πλατφόρμα έχει κοινό σχέδιο με τον Σόιμπλε όσον αφορά το Grexit, ανατρέποντας ταυτόχρονα την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, με τον κ. Λαφαζάνη να απαντά πως «η Αριστερή Πλατφόρμα έχει τόσο σχέση με τον Σόιμπλε όσο ο ¨φάντης με το ρετσινόλαδ層.

«Αντίθετα, είμαστε οι πιο σφοδροί πολέμιοι της γερμανικής νεοαποικιοκρατίας και της γερμανικής ευρωζώνης της οποίας από τους σκληρότερους εκφραστές είναι ο Β. Σόιμπλε. Αντίθετα, ο Β. Σόιμπλε όπως κατέδειξε με τη στάση σου στο πρόσφατο Eurogroup και με τις μετέπειτα κινήσεις του, έχει επιβεβαιωθεί ως άριστος σύμμαχος της ελληνικής κυβέρνησης, υμνητής της μνημονιακής στροφής της και ως καλός «στρατολόγος» της στη γερμανική Βουλή για τη συλλογή ψήφων Γερμανών βουλευτών στο τρίτο μνημόνιο. Από την άλλη η ελληνική κυβέρνηση απεδείχθη ότι έχει πολύ χαλαρά αντανακλαστικά απέναντι στις σκληρές συνταγές Σόιμπλε, οι οποίες, σχεδόν, στο σύνολο τους ενσωματώθηκαν στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο η Αθήνα έκανε δεκτό» πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Real.gr

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός