Λαδάκι για το ευχέλαιο

«Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την επιδημία», δηλώνει το επιτελικό κράτος στο ημερήσιο συσσίτιο σανού.

EK Maskes

Δεν έχω ζήσει σε μπανανία της Αφρικής ή της Λατινικής Αμερικής, αλλά υποθέτω ότι κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής ζωής – ξαδερφάκι της διαφθοράς – είναι το ημερήσιο συσσίτιο καταπραϋντικού σανού στον κυρίαρχο λαό.

«Η χώρα είναι ικανή να αποκρούσει κάθε απειλή», διατυμπανίζουν οι τα φαιά φορούντες, ενώ γνωρίζουν ότι είναι υπόθεση 20 λεπτών να φτάσει ο εχθρός, από τα σύνορα, στην Πλατεία Μπανάνας.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφής επιδημία», υπόσχονται, μολονότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην απλούστερη επιδρομή απλούστατης γρίπης.

Οσάκις βλέπουν τους ιθαγενείς ανήσυχους, πασπαλίζουν το γεύμα με μία δόση τρομολαγνείας ως βάλσαμο στις πληγές των βαλσαμωμένων.

«Ναι μεν θα μας πάρει και τα σώβρακα όποιος καταλάβει πόσο ευάλωτοι είμαστε και απλώσει χέρι στο ζωνάρι μας, αλλά μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να σας αρπάξουν τα σπίτια οι κομμουνισταί».

Σε έσχατη ανάγκη, επιστρατεύεται η λύση απελπισίας που ονομάζεται θρησκεία: «Εμείς δε φοβόμαστε ούτε τις ακρίδες του Φαραώ, διότι μας προστατεύει ο Θεός».

Η χώρα που δεν μπορεί να μοιράσει δύο γαϊδουριών μπανάνες αντιμετωπίζει τον εξ Ανατολής οχτρό με λεονταρισμούς που προκαλούν ιλαρότητα ακόμα και στα ψάρια του Αιγαίου, λες και δε γνωρίζει ότι το στράτευμά της έχει βαθμό ετοιμότητας αντάξιο επαρχιακής καφετέριας.

Προτού όμως προφτάσουν οι διάφοροι Ερντογάν να σταματήσουν τα γέλια και να δαγκώσουν λαίμαργα τη γυμνή σάρκα, το ποντίκι που βρυχάται καλείται να ξορκίσει έναν αόρατο εισβολέα που αδιαφορεί για τις κιτρινισμένες διεθνείς συνθήκες και για τις γελοίες φαιές φοβέρες.

Ο αδυσώπητος κορονοϊός δε χτυπάει καν την πόρτα. Έχει ήδη διαβρώσει τόπους πολύ πιο οργανωμένους από την ψωροκώσταινα, αλλά η κυρα-Αμερσούδα των Βαλκανίων θωρακίζει τα βρακιά της με πατροπαράδοτο σανό.

«Είμαστε έτοιμοι», παιάνισε ο υπουργός Υγείας. Αλίμονο, όμως. Ακόμα και αν ο Βασίλης Κικίλιας λεγόταν Γιάννης Αντετοκούνμπο, δε θα μπορούσε να παίξει άμυνα με λόγια.

Oι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα δημόσια νοσοκομεία είναι ήδη γεμάτες μέχρι σκασμού. Οι υποδομές θυμίζουν την εποχή του Κολοκοτρώνη αλλά χωρίς τους ήρωες, ενώ το προσωπικό δεν επαρκεί ούτε ποσοτικά ούτε ποιοτικά.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες όσων την υπηρετούν και όσων τη χρειάζονται, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Υγεία ήταν το πρώτο άβουλο θύμα στο σφαγείο της μητσοτακοποίησης.

«Η χώρα είναι τελείως ανοχύρωτη απέναντι σε οποιαδήποτε σοβαρή επιδημία», ισχυρίζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Μακάριος μέσα στη βεβαιότητα ότι οι συμφορές συμβαίνουν μόνο στους άλλους, ο περιούσιος λαός αρνείται να υιοθετήσει τα βασικά μέτρα ασφαλείας.

Οι έλεγχοι στα αεροδρόμια είναι υποτυπώδεις έως ανύπαρκτοι, ακόμα και στις αφίξεις πτήσεων από χώρες που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, όπως η Ιταλία. Μόνο οι μισοπεθαμένοι κινδυνεύουν να περάσουν σε καραντίνα.

Οι εκδρομείς των σχολείων συνεχίζονται κανονικά, ενώ οι όποιες εισηγήσεις για έκτακτα μέτρα απορρίφθηκαν από το έκτακτο διυπουργικό συμβούλιο, των αδιάφορων και των νυχτωμένων.

Τι να τα κάνουμε τα έκτακτα μέτρα για τις ασθένειες, όταν έχουμε τα περίσσια φάρμακα της Novartis και το λαδάκι που τα συνόδευσε; Είναι άραγε κατάλληλο για ευχέλαιο αυτό το έλαιο;    

Την ώρα οι άλλοι μιλούσαν για το ποδόσφαιρο και για το καρναβάλι, η Νίκη Κεραμέως κοιτούσε το ρολόι, καθώς είχε ραντεβού με κάποιον μητροπολίτη.

Με ποιον να έχει δηλαδή ραντεβού, με κανέναν εκπαιδευτικό; ‘Η με τους γονείς των παιδιών που βρίσκονται στην Ιταλία; Αν τα σκασμένα ήθελαν εκδρομή, ας πήγαιναν στα Μετέωρα, που έχουν και μοναστήρια.

Οι ήρωες που βρίσκουν το κουράγιο να παρακολουθήσουν τον εκκλησιαστικό τύπο δίχως να βγάλουν ένθεες καντήλες, είδαν να αναπαράγεται τις τελευταίες μέρες ένας εξωφρενικός ισχυρισμός ιερέων από την ορθόδοξη Ρωσία.

«Ο κορονοϊός δεν μπορεί να μεταδοθεί από τη θεία μετάληψη», ξεσπάθωσαν οι ρασοφόροι θεομπαίχτες, έντρομοι μπροστά στην πιθανότητα μείωσης της πελατείας.

Όσοι έχουν λίγο νιονιό γέλασαν, αλλά το εν Ελλάδι ποίμνιο δε φημίζεται για την ενάργειά του, ειδάλλως δε θα λεγόταν ποίμνιο.

Πρόβατα σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας κατάπιαν αμάσητο το αντίδωρο και έστειλαν τα παιδάκια τους στον παππούλη, για να κοινωνήσουν με το ίδιο κουτάλι που χρησιμοποίησαν εκατοντάδες άλλοι εκτεθειμένοι στους ιούς εν Χριστώ αδελφοί.

Και γιατί όχι, παρακαλώ; Εφ’ όσον επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτος είναι η υπόκλιση στο ράσο, με την ευλογία ολόκληρης υπουργού Παιδείας, κάθε επίδειξη σκοταδιστικού θράσους έχει ντε φάκτο την κυβερνητική σφραγίδα και έγκριση.

Μη τα ξαναλέμε, με τη βοήθεια του Κυρίου και του Κυριάκου είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε εισβολέα. Είτε ορατό είτε αόρατο. Είτε έρθει με αεροπλάνο είτε με βάρκα. Αρκεί να μην οδηγεί Κορβέτ.

Και αν παρ’ ελπίδα ο κερατούκλης κατορθώσει να ξεφύγει από το μαν-του-μαν χωρίς παγίδες του υπουργού  Βασιλάκη, παραμονεύει στην οπισθοφυλακή ο Άδωνις, για να τον ψεκάσει με το φλιτ της Νovartis.   

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…