Λαβρόφ: Η ΕΕ πρέπει να σταματήσει τα γεωπολιτικά παιχνίδια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τα "γεωπολιτικά παιχνίδια" της και να ενωθεί με τη Ρωσία στη μάχη κατά των "τρομοκρατών", δήλωσε σήμερα ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μία ημέρα μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

56f28e7d1dc5242b7f8b483f

“Ελπίζω πραγματικά ότι οι Ευρωπαίοι θα βάλουν στην άκρη τα γεωπολιτικά παιχνίδια και θα ενωθούν (με τη Ρωσία) ώστε να μην επιτρέψουν στους τρομοκράτες να πάρουν τον έλεγχο της κοινής μας ηπείρου”, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Από την πλευρά του ο γερμανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι δεν υπάρχει χώρος για χάσιμο στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη συριακή σύγκρουση και κάλεσε τα μέρη να μην καθυστερούν τις διαπραγματεύσεις.

“Γνωρίζουμε όλοι… δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Κανείς, και επίσης κανένα από τα μέρη της σύγκρουσης, δεν πρέπει να προσπαθήσει να κωλυσιεργήσει σε αυτό το σημείο”, δήλωσε ο Σταϊνμάιερ σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες που είχε με τον ρώσο ομόλογό του, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο Σταϊνμάιερ αναμένεται επίσης να συναντηθεί το απόγευμα με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. Θα τον ακολουθήσει ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, ο οποίος αναμένεται στη διάρκεια της ημέρας στη ρωσική πρωτεύουσα.

Οι επιθέσεις που έπληξαν χθες το πρωί το αεροδρόμιο και έναν σταθμό του μετρό στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας προκάλεσαν περίπου τριάντα θανάτους και περισσότερους από 200 τραυματισμούς. Την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη ενός από τους φερόμενους ως δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι, του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε τις επιθέσεις και εκτίμησε πως “δείχνουν για άλλη μια φορά πως η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα και απειλεί τους πληθυσμούς όλου του κόσμου”.

“Η μάχη εναντίον του κακού απαιτεί την πιο δραστήρια διεθνή συνεργασία”, πρόσθεσε.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…