Λαβρόφ: Για να επεκταθεί ο Turkish Stream απαιτείται η έγκριση της Ε.E.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε απόψε ότι «μόνο αν πάρουμε την έγκριση από τις Βρυξέλλες θα επεκτείνουμε την δεύτερη γραμμή του αγωγού Turksih Stream έως την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μιλώντας κατά την τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο κ. Λαβρόφ σημείωσε ότι δεν παρατηρείται πρόοδος στις σχέσεις Ρωσίας – Δύσης, ενώ επεσήμανε ότι η Ρωσία τηρεί τις συμφωνίες του Μίσνκ και περιμένει να πράξει το ίδιο και η Ουκρανία. «Πάντα τηρούμε τον λόγο μας, αυτό είναι παράδοση της διπλωματίας μας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη Συρία, σχολίασε ότι «κάποιοι επιθυμούν να μην γίνει ο διαχωρισμός της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης από τους μαχητές του “Μετώπου αλ Νούσρα”».

Μιλώντας για την παρούσα κατάσταση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον συστηματικό διάλογο που έχει θεσμοθετηθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Στην προσφώνησή του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε τον κ. Λαβρόφ κορυφαίο διπλωμάτη και οραματιστή με στρατηγική σκέψη.

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Κασσελάκης για έξωση 82χρονου: Ιδού η κοινωνική πολιτική της ΝΔ που χρωστάει 400 εκ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που…