Newsroom

Newsroom

La casa de papel – Escape Book: Το ημερολόγιο του «Καθηγητή» σε βιβλίο

Από τις εκδόσεις Πεδίο κυκλοφορεί το βιβλίο La casa de papel – Escape Book: Το ημερολόγιο του «Καθηγητή» των Ivan Tapia και Montse Linde.

la casa de papel

Καλώς ήρθατε στο escape book του La casa de papel! Σε ένα escape book ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο αναγνώστης, αφού καλείται να λύσει όλους τους γρίφους που θα συναντήσει στο βιβλίο για να μάθει σε ποια σελίδα να συνεχίσει την ανάγνωση, καθώς τα κεφάλαια δεν βρίσκονται στη σωστή σειρά. Και αν δεν καταφέρει να απαντήσει στα αινίγματα, υπάρχει η λύση…

Γραμμένο από τη συγγραφική ομάδα της πιο επιτυχημένης σειράς του Netflix, το συναρπαστικό αυτό βιβλίο είναι διαδραστικό και κατορθώνει να μεταφέρει στις σελίδες του τη γοητεία, αλλά και την αγωνία από τη δράση της ξεχωριστής ισπανικής τηλεοπτικής σειράς που έχει κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.

Το σίγουρο είναι ότι ο αναγνώστης θα διασκεδάσει με μοναδικό τρόπο εξιχνιάζοντας τα μυστήρια που ετοίμασε ο «Καθηγητής», ο ιθύνων νους της πιο επιτυχημένης ληστείας όλων των εποχών και ο καλύτερος στην επινόηση παιχνιδιών ευφυΐας.

«Τι έπρεπε να κάνω; Φαντάζομαι ότι, αν θέλω να ανοίξω το μεταλλικό κουτί, θα πρέπει να βρω τον κωδικό που κρύβουν η φωτογραφία και το οριγκάμι και να δω σε ποιον αριθμό αντιστοιχεί αυτή η λύση στον κώδικα. Οι ιππότες της νύχτας σε νέες περιπέτειες

Αρκετό καιρό μετά τη ληστεία των εκατομμυρίων στο Εθνικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας και ενώ ο θόρυβος της πολύκροτης υπόθεσης έχει αρχίσει πια να καταλαγιάζει, ένα παράξενο δέμα παραδίδεται στον Χέρο Λαμάρκα την ημέρα που εκείνος μαζεύει τα τελευταία πράγματα από το συνοικιακό συνεργείο που διατηρούσε μέχρι τότε. Το δέμα περιέχει ένα ανυπόγραφο γράμμα, ένα τετράδιο, ένα κουτί κλειδωμένο με λουκέτο, μια φωτογραφία μιας μάσκας με το πρόσωπο του Νταλί και ένα κατακόκκινο οριγκάμι.

Ο Χέρο δεν έχει καμιά αμφιβολία για τον αποστολέα. Είναι ο Σέρχιο Μαρκίνα, ευρέως γνωστός ως «Καθηγητής» και εγκέφαλος της μεγαλύτερης ληστείας στην ιστορία της Ισπανίας, ο Ρομπέν των Δασών που η αστυνομία καταζητεί σε όλο τον κόσμο. Είναι ο παιδικός του φίλος, εκείνος που σκαρφιζόταν παιχνίδια ευφυΐας τις σκοτεινές ημέρες που περνούσαν μαζί στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Σαν Χουάν ντε Ντιός στο Σαν Σεμπαστιάν.

Αυτό το πανέξυπνο αγόρι που ο Χέρο του μάθαινε την τέχνη του οριγκάμι για να τον κάνει να χαμογελάσει κάθε φορά που έβλεπε τα μάτια του βουρκωμένα. «Εγώ τον έμαθα την τέχνη του οριγκάμι. Εκείνος με έμαθε να μένω ξύπνιος με παιχνίδια ευφυΐας δικής του επινόησης. Κυρίως, με έμαθε να μη χάνω ποτέ την ελπίδα. “Για όλα υπάρχει μια τελευταία φορά”, έλεγε».

Αναλαμβάνοντας δράση σε αυτό το καινούργιο παιχνίδι ευφυΐας, ο Χέρο γνωρίζει ότι ο παιδικός του φίλος έχει προβλέψει για εκείνον ένα καλά κρυμμένο μέρος της λείας. Το μόνο που πρέπει να κάνει για να φτάσει εκεί είναι να λύσει τους γρίφους. Και, όταν φτάσει, «ξέρει ότι ο “Καθηγητής” κάτι ετοίμασε πάλι».

Εσείς θα καταφέρετε να φτάσετε μαζί του μέχρι το τέλος;

INFO: 

Εκδόσεις Πεδίο, Σελίδες: 209, ISBN: 978-960-19-0787-1, 19,80€

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…