Κυβερνητικές ύβρεις κατά του Documento αντί απαντήσεων για τον «λογογράφο του πρωθυπουργού»

Διαβάστε την επιστολή του δικηγόρου Αλφαντάκη προς το Μέγαρο Μαξίμου και δείτε την προσβλητική απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

5719524
Σε ύβρεις κατά του Documento, του συντάκτη του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος και του εκδότη της εφημερίδας κατέφυγε και τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα του εμφανιζόμενου ως «λογογράφου του πρωθυπουργού» σε κακουργηματική δίκη για εμπλοκή του σε σκάνδαλο με παράνομες βίζες στην Ινδία έναντι αμοιβής, περιβάλλοντας με ένοχη σιωπή το γεγονός πως Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Εξωτερικών άφησαν τον διπλωματικό υπάλληλο στο απυρόβλητο, παρότι ενήμεροι διά εξωδίκου τουλάχιστον από τις 7 Οκτωβρίου. Ιδού το έγγραφο με το οποίο ενημερώθηκε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεση Ζαφειράκου και τους ισχυρισμούς του.
Τη γραμμή της ύβρις και της συκοφαντίας ακολούθησε ο Γιάννης Οικονόμου και τη Δευτέρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, συνεχίζοντας την επίθεση στην εφημερίδα Documento για την αποκάλυψη της ένοχης σιωπής του Μεγάρου Μαξίμου στην υπόθεση του διπλωματικού υπαλλήλου που εμφανίστηκε σε κακουργηματική δίκη ως «λογογράφος του πρωθυπουργού», παρότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ενήμερος διά εξωδίκου επί 23 ημέρες, δίχως να ληφθεί το παραμικρό μέτρο. Το ίδιο το εξώδικο που δημοσιεύουμε αποκαλύπτει πως ο πρωθυπουργός, το επιτελείο του και ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι απόλυτα ενήμεροι για τα πραγματικά γεγονότα, παρά τις ύβρεις που εξαπολύουν.
Ο εν λόγω διπλωματικός υπάλληλος και πρώην συνεργάτης του Γιώργου Κουμουτσάκου στο ΥΠΕΞ, Θεόφιλος Ζαφειράκος, έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα σχετικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της έκδοσης παράνομων βιζών στην Ινδία όταν ήταν πρόξενος έναντι αμοιβής. Ο Ζαφειράκος ισχυρίστηκε ενώπιον δικαστηρίου τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι είναι «λογογράφος του πρωθυπουργού» και κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε να «ταλαιπωρείται» με αναβολές στην εκδίκαση μιας προσωπικής του υπόθεσης. Επίσης αν και έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα από το 2021 και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με εντολή του παρέπεμψε την υπόθεση Ζαφειράκου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ, εντούτοις το Συμβούλιο τον απάλλαξε από οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή και δεν τον έθεσε σε αργία.
Μετά το δημοσίευμα της Κυριακής, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε μία υβριστική ανακοίνωση κατά του Documento και του εκδότη του, Κώστα Βαξεβάνη, κάνοντας λόγο για «κατασκευή ψευδών ειδήσεων» και επικαλούμενοι τη «δημοσιογραφική δεοντολογία», δίχως να δώσουν την παραμικρή απάντηση για την υπόθεση και την προκλητική αντιμετώπιση του διπλωματικού υπαλλήλου, για την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί με επιστολή του δικηγόρου Σπυρίδωνα Αλφαντάκη από τις 7 Οκτωβρίου.
Διαβάστε την επιστολή του δικηγόρου Αλφαντάκη που επιδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου διά εξωδίκου από τις 7 Οκτωβρίου:

Τη Δευτέρα, θέσαμε στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης το ζήτημα, αντιπαρερχόμενοι τις ύβρεις και τους προκλητικούς χαρακτηρισμούς, ζητώντας απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά. Άλλωστε, είναι τα ίδια τα στοιχεία που εκθέτουν το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, και όχι η δημοσιοποίησή τους από το Documento. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη δημοσίευση του εξωδίκου του δικηγόρου με το οποίο ενημερώθηκε πλήρως για την υπόθεση ο πρωθυπουργός.

Αρχικά, ο Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε να ειρωνευτεί ρωτώντας «για το πρωτοσέλιδο ή το κυρίως άρθρο», με εμάς να επιμένουμε πως το δημοσίευμα περιλαμβάνει και την επιστολή με την οποία ενημερώθηκε για την υπόθεση ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Θα απαντήσω σε όλα» συνέχισε, με την απάντησή του ωστόσο να μην περιλαμβάνει τίποτα παρά μία ακόμα εκδοχή των ύβρεων που εξαπέλυσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το μεσημέρι της Κυριακής, χωρίς την παραμικρή απάντηση για τα ίδια τα γεγονότα.

«Η εφημερίδα σας την Κυριακή είχε ένα πρωτοσέλιδο με το οποίο έλεγε “παραπέμπεται για κακούργημα λογογράφος του πρωθυπουργού”. Πουθενά δεν προκύπτει ότι υπάρχει τέτοιος λογογράφος του πρωθυπουργού. Ήταν κατά φαντασίαν του δημοσιογράφου ή του εκδότη, δεν ξέρω ποιος το υπέγραφε το περιστατικό αυτό. Πρόκειται για απολύτως κατασκευασμένη ψευδή είδηση. Στο εσωτερικό της άρθρο η εφημερίδα αναφέρει μία σειρά από περιστατικά από τα οποία επίσης πουθενά δεν προκύπτει ότι πρόκειται για λογογράφο του πρωθυπουργού» αρκέστηκε να σχολιάσει επιτιθέμενος κατά της εφημερίδας, του συντάκτη του δημοσιεύματος, Βαγγέλη Τριάντη και του εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη.

«Νομίζω ότι η ερμηνεία της τακτικής αυτής διότι είναι προφανής η ψευδής κατασκευασμένη είδηση, πρέπει να αναζητηθεί στο εμμονικό μένος της εφημερίδας σας κατά του πρωθυπουργού ή σε κάποιον άλλου είδους ψυχαναγκασμό. Πάντως όχι στη δημοσιογραφική δεοντολογία και στην αναζήτηση της αλήθειας» συνέχισε το κυβερνητικό υβρεολόγιο, καταλήγοντας και σε… μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Παρά την προκλητική απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, επανήλθαμε ρωτώντας επίμονα για το γεγονός πως «έχει λάβει επιστολή ο πρωθυπουργός με την οποία ενημερώνεται για αυτά τα περιστατικά», καθώς και με αυτονόητες επεξηγήσεις για το πως βγαίνει ένας τίτλος για το πρωτοσέλιδο μίας εφημερίδας, αφού ο Γ. Οικονόμου είχε ενστάσεις ακόμα και γι’ αυτό.

«Σας απάντησα, όσοι διάβασαν το δημοσίευμα και άκουσαν την απάντησή μου, κρίνουν και την εφημερίδα σας και εμένα» ήταν η απάντησή του στα νέα ερωτήματά μας, επιχειρώντας τελικά να διαφύγει διά της συκοφαντίας από τις ευθύνες του Μεγάρου Μαξίμου στην υπόθεση και την ανάγκη παροχής σημαντικών απαντήσεων για την αντιμετώπισή της.

Στο διά ταύτα, τα ερωτήματα παραμένουν. Γιατί σιωπά επί 23 ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου για μία υπόθεση για την οποία είναι ενήμερο από τις 7 Οκτωβρίου; Γιατί δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση; Για ποιο λόγο εξακολουθεί ο εν λόγω διπλωματικός υπάλληλος να υπηρετεί κανονικά στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών; Στο γιατί επιτίθεται στην εφημερίδα μας για μία ακόμα αποκάλυψη που «καίει» το πρωθυπουργικό γραφείο, απαντήσεις δεν αναμένουμε, οι αιτίες είναι προφανείς.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…