Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Τώρα και κλώσα αυγού του φιδιού;

«Γνωρίζουμε ότι θα λυντσάρουν την ιστορική μνήμη και θα αναδείξουν την ακροδεξιά ρητορική ως ρυθμιστή των εκλογών»

ΕΚ συριγοσ

Όπως εύστοχα ειπώθηκε μπορεί κάποια στελέχη της Χρυσής Αυγής να είναι στη φυλακή κάποια άλλα όμως ρητορεύουν από τα υπουργικά έδρανα της Βουλής, με τις αβάντες του πρωθυπουργού τους. Διότι οι σημερινοί ισχυρισμοί του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Συρίγου, από το βήμα της βουλής, ότι είναι μύθος οι νεκροί του Πολυτεχνείου, πολιτικός μύθος η εξέγερσή του, ανήκουν στην πολιτική φαρέτρα των χουντικών.
Με τα ίδια μάτια αλλά με άλλες λέξεις επιδίωξε να δούμε άλλη ιστορία και άλλες αλήθειες, έτσι όπως συμφέρει την κυβέρνηση.

Γνωρίζουμε ότι δεν διανύουμε προεκλογική περίοδο αλλά θα είναι σα να τη διανύουμε.

Γνωρίζουμε ότι θα λυντσάρουν την ιστορική μνήμη και θα αναδείξουν την ακροδεξιά ρητορική ως ρυθμιστή των εκλογών. Ξεκίνησαν ήδη να το κάμουν προκειμένου το εκλογικό σώμα να αρχίσει να παραπαίει ανάμεσα στην συμμόρφωση της συνείδησης και τη βίαια υπεράσπιση της ατομικότητάς του.

Γνωρίζουμε ότι για την επίτευξη των εκλογικών σκοπών της θα χρησιμοποιήσει όσο μελανό η περίσταση απαιτεί. Όποτε λοιπόν χρειάζεται, η κυβέρνηση θα καταφεύγει και σε αντιλήψεις που παραπέμπουν στους χουνταίους. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν αλλά τώρα έχει μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου.

Παραφράζοντας τον ποιητή καθημερινά: θα πίνουμε την προδοσία με το γάλα, θα πίνουμε την προδοσία με το κρασί. Ο εξευτελισμός μας να γίνει τέλειος… Αυτό μας είπαν κρυφά οι λέξεις του υφυπουργού Συρίγου. Κι αυτό που τρομάζει είναι οι συνέπειες. Η εκ νέου ευθυγράμμιση των συνειδήσεων της κοινωνίας σε φασιστικές απόψεις. Κι όποιος συμπολίτης δεν πειθαρχεί, «μαύρο φίδι» που τον έφαγε.

Ένα σημαντικό που πέτυχε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι λειτούργησε σε πολλά ως κυματοθραύστης ακροδεξιών απόψεων των πολιτών. Δεν προσπερνώ καθόλου ως ασήμαντο ότι όταν λόγου χάρη ο δήμαρχος Μεσολογγίου με επιχειρηματολογία που σκορπούσε φόβο και μίσος αρνιόταν να μείνουν σε ξενοδοχείο για 4 με 5 μήνες 150 πρόσφυγες, ο Δ. Βίτσας ως υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής έστειλε ανοιχτή και οργισμένη επιστολή. Και τώρα ολοταχώς οδηγείται ξανά η κοινωνία σε φιλοχουντικές απόψεις προκειμένου ο Μητσοτάκης να πάρει ότι μπορεί από το ακροατήριο του Βελόπουλου ή από τα ορφανά της Χρυσής Αυγής.

Το τριαδικό σχήμα «δικαιοσύνη, ελευθερία, δικαιώματα» δεν πρέπει να ακούγεται τούδε και στο εξής. Και οι κοινωνικοί αγώνες είναι μια φράση που δεν πρέπει να ακουστεί ξανά. Δεν υπήρξαν ποτέ. Ταφόπλακα. Ωχ! Θε μου…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

InCollage 20240424 163106834

Απάντηση Άδωνι σε καταγγελίες Καλλιάνου: «Στην περίπτωση του πατέρα του τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα» (Video)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…