Κυβέρνηση Ερντογάν: Άδικη η κριτική της Κομισιόν για το σεβασμό του κράτους δικαίου και την ελευθερία του Τύπου

Απορρίπτει η Τουρκία ως «άδικες» τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το σεβασμό του κράτους δικαίου και την ελευθερία του Τύπου που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεσή της σχετικά με την κατάσταση της υποψηφιότητας της Άγκυρας για ένταξη στην ΕΕ. Αυτά στη χώρα που εν έτει 2015 το twitter "πέφτει" συχνά - πυκνά και που διατάσσεται απαγόρευση δημοσιοποίησης ειδήσεων για φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας όπως η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα και η ομηρία του δικαστή που κατέληξε σε μακελειό τον περασμένο Μάρτη.

erdogan davutoglu

Απορρίπτει η Τουρκία ως «άδικες» τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το σεβασμό του κράτους δικαίου και την ελευθερία του Τύπου που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεσή της σχετικά με την κατάσταση της υποψηφιότητας της Άγκυρας για ένταξη στην ΕΕ. Αυτά στη χώρα που εν έτει 2015 το twitter “πέφτει” συχνά – πυκνά και που διατάσσεται απαγόρευση δημοσιοποίησης ειδήσεων για φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας όπως η πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα και η ομηρία του δικαστή που κατέληξε σε μακελειό τον περασμένο Μάρτη.

Οι επικρίσεις είναι «άδικες και μάλιστα δυσανάλογες» όσον αφορά την κατάσταση στην Τουρκία, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, χαρακτηρίζοντας εξάλλου «απαράδεκτα» τα σχόλια για τις εξουσίες που ασκεί ο ισλαμοσυντηρητικός πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ΕΕ κατήγγειλε την «αρνητική τάση» για το κράτος δικαίου στην Τουρκία και «σοβαρές οπισθοδρομήσεις» στην ελευθερία της έκφρασης, σε μια περίοδο που η ΕΕ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με την Άγκυρα για να βελτιωθεί η συνεργασία αναφορικά με τη μεταναστευτική κρίση.

Το τουρκικό υπουργείο υπογράμμισε πως η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση των Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου, που ηγείται της χώρας εδώ και δώδεκα χρόνια, έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια πολλές μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσει την “ανεξάρτητη και αντικειμενική” δικαστική εξουσία και την ελευθερία έκφρασης γενικά.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…