Κυβέρνηση: "Δύσκολες οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα"

Μίνι υπουργικό συμβούλιο έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών πριν από την έναρξη των σημερινών διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με την…

Μίνι υπουργικό συμβούλιο έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών πριν από την έναρξη των σημερινών διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα. Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα βρέθηκαν διαδοχικά οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Οι υπουργοί ενημέρωσαν το οικονομικό επιτελείο για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στους τομείς τους, προκειμένου να συνταχθεί ένα προσχέδιο βάσει του οποίου θα γίνει η σημερινή συζήτηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών. Από την προσεχή Τρίτη, οι επικεφαλής της τρόικας θα αρχίσουν να μεταβαίνουν στα γραφεία των προαναφερθέντων υπουργών.

Κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν «δύσκολες» τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ευελπιστούν σε μια «κατ’ αρχήν συμφωνία», βάσει της οποίας θα υπάρξει πολιτική απόφαση στο Eurogroup της 10ης Μαρτίου για την έγκριση της δόσης. Εν συνεχεία, η δόση αναμένεται να εκταμιεύεται τμηματικά, ανάλογα με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί.

Τσίπρας: Δέσμευση στους αγρότες για δέσμη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής

Τσίπρας: Δέσμευση στους αγρότες για δέσμη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την δέσμη μέτρων για την χρηματοδότηση των αγροτών μέσω του Ταμείου…