Κύθηρα: Σήμερα η επιχείρηση ανάσυρσης των νεκρών

Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η προσπάθεια των αρχών να ανασύρουν τα πτώματα των θυμάτων του ναυαγίου στα Κύθηρα, καθώς σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα σήμερα έχουν βελτιωθεί οι καιρικές συνθήκες.

Κυθηρα

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση των αρχών για να ανασύρουν τα πτώματα των θυμάτων του ναυαγίου στα Κύθηρα, καθώς οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθές δεν επέτρεψαν στο Λιμενικό να  ανασύρουν τα πτώματα των θυμάτων του ναυαγίου με 95 πρόσφυγες  που συντρίφτηκε στα βράχια. Να σημειωθεί ότι συγγενείς των άτυχων μεταναστών και προσφύγων έχουν καταφτάσει στα Κύθηρα από ξένες χώρες, όπως απ’ τη Φινλανδία και τη Γερμανία, ενώ δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν από τη στεριά τα αγαπημένα τους πρόσωπα να επιπλέουν νεκρά.

 

Θ. Δρίτσας: «Να περισυλλεγούν άμεσα οι σοροί των ναυαγών από το Διακόφτι»

 Στην ανάγκη να δοθεί ένα τέλος το οδυνηρό αυτό θέαμα, τόσο για τους κατοίκους του νησιού, όσο και για τους συγγενείς των θυμάτων που έχουν φτάσει από ευρωπαϊκές χώρες στα Κύθηρα, αλλά και στην προαιώνια πολιτισμική επιταγή για τη φροντίδα των νεκρών σωμάτων αναφέρεται με δήλωσή του ο βουλευτής Α’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θοδωρής Δρίτσας, ζητώντας από την Πολιτεία να φροντίσει άμεσα για την περισυλλογή των σορών.

«Εάν θέλουμε ακόμα να υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας και το Κράτος μας ως πολιτισμένη χώρα και πολιτισμένο Κράτος» καταλήγει η δήλωση του Θ. Δρίτσα.

Αναλυτικά η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα:

«Η βαριά λύπη από τις δύο ανείπωτες τραγωδίες στη Λέσβο και στα Κύθηρα, δεν θα σβήσει ποτέ. Οφείλουμε ως κοινωνία και ως Πολιτεία, αμέριστη και ανυπόκριτη συμπαράσταση στους ναυαγούς που διασώθηκαν. Περίθαλψη, υποστήριξη και επιτάχυνση της προβλεπόμενης διαδικασίας για την εξέταση αιτήσεων ασύλου, εφόσον αυτές υποβληθούν.

Ξεχωριστή όμως και άμεση επείγουσα φροντίδα, επιβάλλεται για την περισυλλογή των σορών των επτά από τα τραγικά θύματα του ναυαγίου στα Κύθηρα, όπου αυτές παραμένουν στον αφρό της θάλασσας, ορατές λίγα μέτρα από τη στεριά στο Διακόφτι. Ήδη μαθαίνουμε, ότι Αφγανοί συγγενείς των θυμάτων έχουν φτάσει από ευρωπαϊκές χώρες στα Κύθηρα και βιώνουν αυτό το οδυνηρό θέαμα, μαζί και με τους κατοίκους του νησιού.

Όσο κι αν οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, η αποστολή επειγόντως ομάδας ειδικά εκπαιδευμένων βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθίσταται επιτακτική και επειγόντως αναγκαία, εάν θέλουμε ακόμα να υπερασπιζόμαστε τη χώρα μας και το Κράτος μας ως πολιτισμένη χώρα και πολιτισμένο Κράτος».

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…