ΚΥΣΕΑ: Αύξηση θητείας στο Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες

Το ΚΥΣΕΑ έκανε αποδεκτή την εισήγηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς κατά τρεις μήνες. 

NewsRoom 21/01/2021 | 15:36

Tο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) συνεδρίασε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντικείμενο την παράταση της θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ΚΥΣΕΑ έκανε δεκτή την εισήγηση του ΓΕΣ και η θητεία στον Στρατό Ξηράς θα ανέλθει στους 12 μήνες, ενώ θα εξακολουθήσει να ισχύει το 9μηνο για όσους ζητήσουν να εξαντλήσουν την στρατιωτική υπηρεσία τους στα σύνορα, δηλαδή στον Έβρο ή τα νησιά.

Ομοφώνως, αποφάσισε:

- Την παράταση της θητείας του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ).

- Την παράταση της θητείας του Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη στη θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

πό την απόφαση εξαιρούνται και τα Σώματα Εκστρατείας, δηλαδή οι ειδικές δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι για όσους οπλίτες υπηρετούν στην παραμεθόριο παραμένει η θητεία των 9 μηνών. Το ίδιο ισχύει και για όσους υπηρετούν στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ).

Παράλληλα, σημειώνεται ότι όσοι οπλίτες κάνουν μειωμένη θητεία στην παραμεθόριο (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κτλ) θα υπηρετούν 8 μήνες αντί για 9 μήνες που είναι σήμερα.

Σε σχέση με τη θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, αυτή εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Ναυτικού και της Αεροπορίας (17 μήνες αντί για 14 που ισχύει σήμερα).