Κύρτσος: «Αποτυχία της διπλωματίας μας η απουσία από τη διάσκεψη του Βερολίνου»

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ ομολογεί ήττα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θεωρεί πως «η Ελλάδα είναι παρούσα» και οι κυβερνητικές παραφωνίες συνεχίζονται  

2323383

«Νομίζω ότι ήταν μια αποτυχία της διπλωματίας μας, η οποία έχει σχέση βέβαια με τον σχεδιασμό της Μέρκελ, η οποία δεν θέλησε να βάλει σε κίνδυνο αυτό το εύθραυστο ξεκίνημα στη διαδικασία ειρήνευσης», απάντησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος όταν ρωτήθηκε σε εκπομπή του ΣΚΑΙ για την απουσία της Ελλάδας από τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Συνεχίζοντας, στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το ποιος έχει την ευθύνη που η Ελλάδα δεν ήταν παρούσα στις διαδικασίες, ο Γ. Κύρτσος είπε: «Νομίζω ήταν ο σχεδιασμός της Μέρκελ. Προτίμησε τα σίγουρα στο χέρι, δηλαδή αυτό το ανακοινωθέν, το οποίο θα δούμε πώς θα εξελιχθεί».

Για το ίδιο ζήτημα, τοποθετήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκπομπή του ΑΝΤ1, αλλά η απάντηση που έδωσε ήταν «λίγο» διαφορετική!

Σχετικά με την απουσία της Ελλάδας, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε ότι είναι αυτονόητο πως θέλουμε να διεκδικήσουμε περισσότερη συμμετοχή και επικαλούμενος δηλώσεις του Πρωθυπουργού, είπε πως «η Ελλάδα έχει τα όπλα, ανεξαρτήτως αν βρίσκεται στη διάσκεψη ή όχι, να εμπλακεί στις λήψεις αποφάσεων». «Η Ελλάδα είναι παρούσα», επισήμανε κιόλας.

Μπορεί να ψάχνουν ακόμα τη «γραμμή» στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το αποτέλεσμα της Συνόδου, όλοι όμως θέλουν να πιστεύουν ότι ο Μητσοτάκης έχει στριμώξει πολύ άσχημα τον Ερντογάν.

Υπάρχει εξάλλου και το πολύ απτό και αυταπόδεικτο που εφηύρε σήμερα στη συνέντευξή του ο Γιώργος Γεραπετρίτης:«Ο θυμός και η ένταση του Ταγίπ Ερντογάν αποδεικνύουν ότι τα πράγματα στην εξωτερική πολιτική του δεν πάνε όπως θα ήθελε»
 

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.