Κυρώσεις εναντίον του Πούτιν αποφάσισε η ΕΕ

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Μπορέλ δήλωσε ότι η ΕΕ έχει υποβάλει κυρώσεις στον Άσαντ, στον Λουκασένκο «και τώρα στον Πούτιν».

AP22055208668108 1

Η επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων στον Βλάντιμιρ Πούτιν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη της ΕΕ, με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ να δηλώνει ότι η ΕΕ έχει υποβάλει κυρώσεις στον Άσαντ, στον Λουκασένκο «και τώρα στον Πούτιν».

Σύμφωνα με το BBC ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «επιτρέψτε μου να επισημάνω ότι οι μόνοι στον κόσμο στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο Άσαντ της Συρίας, ο Λουκασένκο της Λευκορωσίας και τώρα ο Πούτιν της Ρωσίας».

Όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο ενημέρωσης αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί τι είδους κυρώσεις θα επιβληθούν, εικάζεται ότι αυτές θα αφορούν σε «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου προέδρου και όχι απαγόρευση ταξιδιού εντός της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι Γερμανία και Ιταλία αρχικά είχαν επιφυλάξεις για το εν λόγω μέτρο, ωστόσο αυτές αμβλύνθηκαν και η ΕΕ επρόκειτο να προχωρήσει στην ανακοίνωσή τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής, κυρώσεις εναντίον του Ρώσου προέδρου ανακοίνωσε και η Βρετανία.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…