Κυρώσεις από το Facebook στα media της Ρωσίας-Η αντίδραση του Twitter

 Μετά το μερικό «μπλόκο» του Κρεμλίνου στο Facebook και τις κατηγορίες για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης απαντά κι εκείνο με κυρώσεις.

War in Ukraine Russia limits access to Facebook accused of

Την Παρασκευή (25/2) η υπηρεσία εποπτείας των μέσων επικοινωνίας της Ρωσίας, Roskomnadzor, προχώρησε σε μερικό περιορισμό κατά του Facebook, κατηγορώντας το για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

«Στις 25 Φεβρουαρίου, η Γενική Εισαγγελία, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών, αποφάσισαν να αναγνωρίσει το κοινωνικό δίκτυο Facebook ως εμπλεκόμενο στην παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και των δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ρώσων πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση της Roskomnadzor.

Το Facebook σήμερα (26/2) πέρασε στην αντεπίθεση, με τον επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας Nathaniel Gleicher, να κάνει γνωστό μέσω ανάρτησής του στο Twitter, πως απαγορεύει στα ρωσικά ΜΜΕ τη διαφήμιση και τη δημιουργία εσόδων, μέσω της πλατφόρμας.

«Τώρα απαγορεύουμε στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης να διαφημίζουν ή να δημιουργούν έσοδα στην πλατφόρμα μας, από οπουδήποτε στον κόσμο», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Το RIA Novosti και άλλα ρωσικά μέσα επικοινωνίας έχουν ήδη λάβει ειδοποιήση που αναφέρει πως «η δυνατότητα της σελίδας σας να κερδίσει έσοδα είναι περιορισμένη λόγω παραβιάσεων στη δημιουργία εσόδων».

 

 

Η νέα πολιτική του Twitter για τη Ρωσία και την Ουκρανία

Το Twitter ανέστειλε με τη σειρά του προσωρινά, την προβολή διαφημίσεων στην πλατφόρμα του στην Ουκρανία και τη Ρωσία σε μια δεδηλωμένη προσπάθεια να καταστήσει την ασφάλεια των ανθρώπων προτεραιότητα εν μέσω της στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών. Το Twitter σημείωσε ότι οι διαφημίσεις θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή των χρηστών από τις κρίσιμες πληροφορίες.

«Διακόπτουμε προσωρινά τις διαφημίσεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία για να διασφαλίσουμε ότι οι κρίσιμες πληροφορίες για τη δημόσια ασφάλεια είναι αναβαθμισμένες και ότι οι διαφημίσεις δεν τις μειώνουν», δήλωσε η εταιρεία.

Το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε επίσης ότι «ελέγχει προληπτικά τα Tweets για να ανιχνεύσει χειραγώγηση πλατφόρμας (ή άλλη μη αυθεντική συμπεριφορά)» και κατεβάζει «συνθετικά και χειραγωγημένα ΜΜΕ» που παρέχουν «ψευδή ή παραπλανητική απεικόνιση» της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Το Twitter ανακοίνωσε επίσης ότι «παρακολουθεί ενεργά ευάλωτους λογαριασμούς υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, ακτιβιστών και κυβερνητικών αξιωματούχων και υπηρεσιών για να μετριάσει τυχόν απόπειρες στοχευμένης ανάληψης ή χειραγώγησης».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…