Κυρίτσης: Το θέμα είναι η κατανομή των βαρών στους πλούσιους (βίντεο)

Στις αντιδράσεις που προκάλεσε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή», όπου σημείωνε ότι οι ψηφοφόροι έδωσαν τον Σεπτέμβριο εντολή στη νέα κυβέρνηση να μετακυλήσει φορολογικά και άλλα βάρη στους «μενουμευρωπαίους», αναφέρθηκε σήμερα ο Γιώργος Κυρίτσης.

574958e61dc5247c2c8b4f27

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό επικαλέστηκε εκ νέου αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διεξάγει έναν ακήρυκτο ταξικό πόλεμο υπέρ των χαμηλότερων στρωμάτων και εις βάρος των ευποροτέρων» και εξήγησε (μιλώντας στο Mega) ότι «η πολιτική εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύλιση ενός κομματιού του βάρους από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους».

Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση με αυτούς που ψήφισαν «ναι» αλλά «υπάρχει η πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους».

«Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι ψήφισαν “όχι”, πολλοί φτωχοί άνθρωποι -γιατί έτσι κατάλαβαν- ψήφισαν “ναι”. Το θέμα δεν είναι ποιος ψήφισε τι, αλλά η κατανομή των βαρών από τους φτωχούς στους πλούσιους», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει κάποιος τρόπος η εφορία να βρει ποιος έχει ψηφίσει τι;», ανρωτήθηκε.

Ωστόσο, αρνήθηκε ότι η έκφραση που χρησιμοποίησε στο άρθρο του ήταν μια «λάθος γραφή ή κάτι το υπερβολικό», υποστηρίζοντας ότι «αν βάλουμε κάτω τα ποιοτικά στοιχεία της ψήφου και του δημοψηφίσματος» θα δούμε ποιες ήταν οι επιλογές.

Για τη δήλωση του Δημήτρη Μάρδα ότι δεν υπάρχει καμιά τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και ότι δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Tόσο κατάλαβε ο κ. Μάρδας τόσο είπε»


Διαφοροποίηση Μάρδα 

Την  αντίθεσή του στις αναφορές του Γιώργου Κυρίτση εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

«Σαφώς και διαφοροποιούμαι» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας».

«Δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση» σημείωσε ο κ. Μάρδας.

Όπως ανέφερε, ό,τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ουσιαστικά προσφέρεται για ακαδημαϊκή συζήτηση».

Η επίσκεψη Πούτιν και τα κέρδη της συμφωνίας με την ΕΕ

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη Πούτιν στη χώρα μας ο Δημήτρης Μάρδας επισήμανε ότι προκύπτει περαιτέρω σύσφιξη πολιτικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσία.

Αναφορικά με τη συμφωνία με τους εταίρους στο Εurogroup της 24ης Μαΐου είπε ότι η υπογραφή της φέρνει ταχύτατη αλλαγή του οικονομικού κλίματος. Το περιβάλλον δεν είναι αυτό που θέλαμε, αλλά η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε ανάταση της ελληνικής οικονομίας, εκτίμησε ο κ Μάρδας.

«Φέτος προβλέπεται μια περίοδος μιας μικρής ύφεσης. Μόνο με την υπογραφή συμφωνίας υπάρχει αλλαγή οικονομικού περιβάλλοντος ταχύτατη. Το περιβάλλον δεν είναι αυτό που θέλαμε, αλλά όλη η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε ανάταση της ελληνικής οικονομίας» εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…