Κυρίτσης: "Ήταν με τους άλλους ο Στουρνάρας", υπονόμευε τη διαπραγμάτευση

Επικριτικός ήταν ο Γιώργος Κυρίτσης αναφορικά με τον Διοικητή ΤτΕ και το ρόλο που διαδραμάτισε κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως «ήταν με τους άλλους», δηλαδή τους δανειστές.

57ff603d1dc524661b8b4819

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο κ. Στουρνάρας «βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού», συμπληρώνοντας ότι αυτή η πρακτική ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν της κυβέρνησης

«Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση» είπε στο ΣΚΑΪ για τις δηλώσεις Στουρνάρα στην Επιτροπή και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους ‘άλλους’, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση».

«Επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωξε η κυβέρνηση της χώρας που ήταν σε θετική κατεύθυνση, άρα ήταν με την πλευρά των δανειστών» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τον θόρυβο για τους πλειστηριασμούς, ο κ. Κυρίτσης είπε: «Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη λένε, δεν το θεωρούμε αφετηριακά αρνητικό ότι υπάρχει κινητοποίηση. Όταν κινητοποιείται ο κόσμος, ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα».

Πρόσθεσε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει γενική άρση προστασίας στους πλειστηριασμούς, κάνουμε προσπάθεια για να το περιορίσουμε αυτό και νομίζω ότι θα αποδώσει».

Όσον αφορά τις διαφορές απόψεων ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε: «Είναι ένα κόμμα πολιτικής ενότητας με τάσεις ιδεών και πολιτικής, μού φαίνεται απολύτως θεμιτό».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…