Newsroom

Newsroom

«Κύριοι πολιτικοί, είστε ανεπιθύμητοι στα μαγαζιά μας» – Οι άνθρωποι της Εστίασης ξεσπούν

«Το μόνο που έχουμε να σας προσφέρουμε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε κάποιο από τα μαγαζιά μας, είναι η απαγόρευση εισόδου!». Σκληρή ανακοίνωση από την ΠΑΣΚΕΔΙ

XPbSG1QWnrA8UCeELVsQzVonjwvFbzvILS2sTxX5

Η απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζεται ο κλάδος της εστίασης από κάθε πολιτική ηγεσία της Ελλάδας, ανεξαρτήτως χρώματος, έχει προκαλέσει την απόλυτη αγανάκτηση όλων των ανθρώπων που εργάζονται στον χώρο. Τα χρόνια προβλήματα παραμένουν άλυτα, η μια κυβέρνηση μετά την άλλη βρίσκει τρόπους να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον κλάδο της εστίασης, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τα μαγαζιά σε «λουκέτο».

Η αγανάκτηση και ο θυμός των ανθρώπων που εργάζονται, είτε ως ιδιοκτήτες είτε ως υπάλληλοι, στην εστίαση ολοένα και μεγαλώνει, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη εύρεσης λύσεων ΤΩΡΑ. Σε πρόσφατη διαδικτυακή έρευνα του ΠΑΣΚΕΔΙ, που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσε ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ή εργαζόμενους, το 78% των συμμετεχόντων ψήφισε ότι θα έκλεινε το κατάστημά του μια ημέρα την εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας!

Το ίδιο θερμά είναι και τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά ως σωματείο, όπως και τα σχόλια που γίνονται στις καθημερινές δημοσιεύσεις μας, τα οποία δείχνουν ότι η υπομονή των ανθρώπων της εστίασης έχει εξαντληθεί!

Τα προβλήματα είναι πολλά…

  • Ο Φ.Π.Α. παραμένει στα 24%, σε καφέ και αλκοόλ, παρά τις υποσχέσεις που έχουν δώσει κατά καιρούς οι κυβερνήσεις για επαναφορά…
  • Το θολό τοπίο στα πνευματικά δικαιώματα μουσικής έχει γίνει ακόμη πιο μπερδεμένο, επιτρέποντας σε διάφορους Οργανισμούς να απαιτούν υπέρογκα ποσά με δόλιο τρόπο και να θέτουν σε κατάσταση πανικού έναν ιδιοκτήτη καταστήματος.
  • Η ποινικοποίηση των Πνευματικών δικαιωμάτων μουσικής, αλλά και του ωραρίου.
  • Το αυστηρό πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού έχει σφίξει ακόμη περισσότερο τη θηλιά στον «λαιμό» των ιδιοκτητών, οι οποίοι, πλέον μέχρι και την εκδίκαση της απόφασης του ΣτΕ, είναι εκτεθειμένοι σε πρόστιμα και «λουκέτα».
  • Τα υπέρογκα ποσά που καλούνται να προπληρώσουν οι καταστηματάρχες για χρήση τραπεζοκαθισμάτων και αιγιαλού
  • Ο «βομβαρδισμός» από πληρωμές και πρόστιμα, που έχει να αντιμετωπίσει ένας ιδιοκτήτης απέναντι σε ένα σωρό καλοθελητές που έχουν περικυκλώσει την Εστίαση, ζητώντας το «μερίδιό» τους για τα πάντα…
  • Η διαρκής στοχοποίηση του κλάδου από κάθε επίσημο φορέα, έχοντας μάλιστα υποστεί ακόμα και εξευτελιστικές καμπάνιες σε βάρος του από το ίδιο το κράτος, όπως η #Apodeixi_please της ΑΑΔΕ
  • Η μηδαμινή χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων στις επιχειρήσεις του κλάδου, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλους, πολύ λιγότερο παραγωγικούς, κλάδους
  • Ότι η Εστίαση παραμένει εκτός ΕΟΤ, ενώ αποτελεί ένα εξίσου ζωτικό πυρήνα του Τουρισμού της Ελλάδας μαζί με τον κλάδο της Φιλοξενίας…   

…Μεταξύ άλλων πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποι που εργάζονται με κόπο σε έναν κλάδο 24ώρου σχεδόν βάσεως, χωρίς αργίες και διακοπές, με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσει το κοινό και να συνοδεύσει τις καλύτερές του στιγμές, όπως κάνει η Εστίαση.

Η αδιαφορία με την οποία η εκάστοτε κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Εστίασης έχει φέρει σε απόγνωση και θυμό τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτή. Το χειρότερο είναι, όμως, ότι δεν πρόκειται μόνο για αδιαφορία, αλλά και για στρατηγική στοχοποίηση και αφαίμαξη των δυνάμεων του κλάδου, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία είναι το θύμα που πληρώνει τα σπασμένα, με τις ευλογίες και του ανύπαρκτου, ουσιαστικά, συνδικαλισμού ανωτέρων και ανωτάτων βαθμίδων, που λειτουργώντας ως «υπάλληλοι» του κράτους, «κωφεύουν» μέσα από διπλωματικές σχέσεις και ζημιογόνους συμβιβασμούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, κύριοι πολιτικοί σας δηλώνουμε ευθέως ότι: ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ.

Βλέποντας την αδιαφορία και την ψυχρότητα, με τις οποίες αντιμετωπίζετε την τύχη των χιλιάδων ανθρώπων που εργάζονται και ζουν από την Εστίαση, το μόνο που έχουμε να σας προσφέρουμε την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε κάποιο από τα μαγαζιά μας, είναι η απαγόρευση εισόδου!

Ο κλάδος μας προσφέρει τις υπηρεσίες με αξιοπρέπεια, με μόχθο, με μεράκι και κάνει τον ξένο φίλο, μόλις περάσει την είσοδο των καταστημάτων.

Εσείς, που καθημερινά ψηφίζετε αψήφιστα νόμους, που καταρρακώνουν την ημιθανή επιχειρηματικότητα, λόγω του δεκαετή οικονομικού πολέμου που κηρύξατε στη χώρα και στον οποίο μας καλέσατε, υποχρεωτικά θύματα, που πρέπει να πέσουμε ως απόδειξη της αναγκαίας ύπαρξης σας, δεν είστε ούτε ξένοι, διότι πολύ καλά σας γνωρίζουμε, ούτε όμως μπορεί να γίνετε φίλοι, με τη συνεχόμενα εχθρική σας στάση απέναντι μας, με άμεση συνέπεια να σας παρακαλέσουμε να μας απαλλάξετε από την παρουσία σας στα μέτωπα μάχης των επιχειρήσεών μας. Για λόγους ευπρέπειας να το πράξετε, χωρίς να προσφύγετε στο άρθρο 57 του Α.Κ., περί προσβολής προσωπικότητας, διότι το αδίκημα αυτό διαπράττετε εσείς, σε βάρος του κλάδου μας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.