«Κύριοι ένορκοι, πρώτη φορά ξανασκοτώνω»

Η κατάντια της ελληνικής δικαιοσύνης και η κατάντια της ελληνικής κοινωνίας.

EK Korkoneas 2

Άλλη μία μέρα, άλλη μία κρίση πολιτικού πανικού. Τρέμω σύγκορμος από οργή για τα καμώματα της αλλήθωρης –και όχι τυφλής- κυράτσας που ευφημιστικά ονομάζουμε ελληνική δικαιοσύνη. Τρέμω από φόβο για όσους πρόκειται να μου συμβούν εάν βρεθώ στο έλεος της φόνισσας που ευφημιστικά καλούμε ελληνική αστυνομία ή της λερωμένης γούνας των δικαστάδων.

Τρέμω από αποστροφή για την ναυαγισμένη ελληνική κοινωνία και για τον μακάριο ύπνο της. Τρέμω από συγκίνηση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από «όργανα της τάξης» και συλήθηκε ξανά στα χέρια ενόρκων και δυνητικά επιόρκων. Τρέμω, επειδή στο πρόσωπο της μάνας του Αλέξη βλέπω τη δική μου. Επειδή στο κάτωχρο πρόσωπο του νεκρού Αλέξη βλέπω το παιδί που δεν έχω.

Επειδή αύριο μπορεί να πάω σε καμιά τράπεζα και να ζητήσω ενημέρωση λογαριασμού από τον Κορκονέα, όπως αυτοί που πέρασαν ανυποψίαστοι από κάποιο υποκατάστημα στον Βόλο και εξυπηρετήθηκαν από εκείνον τον Καλαμπόκα, τον φονιά του Τεμπονέρα. Επειδή γύρω μας κυκλοφορούν κανονικοί δολοφόνοι, ανενόχλητοι, ένστολοι και άστολοι σαν τα καθάρματα που σκότωσαν τον Ζακ Κωστόπουλο, τιμωρημένοι με χάδια. 

Επειδή, διάβολε, εκεί έξω επικρατεί απόλυτη ησυχία και νηνεμία. Δεν βγαίνει κανένας πια στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί, για τίποτε. Όλοι, σχεδόν όλοι, κοιμόμαστε όρθιοι και ανεχόμαστε να μας κατουράνε ξεκαρδισμένοι στο στόμα.  Σε στιγμές επαναστατικού οίστρου, κάνουμε την επανάστασή μας μέσω Facebook. Και έπειτα αλλάζουμε πλευρό.

Η τετραήμερη λαϊκή εξέγερση που ακολούθησε τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, έστω με τα αναπόφευκτα έκτροπα που τη συνόδευσαν, ήταν ίσως η τελευταία μεγάλη στιγμή της σύγχρονης Ελλάδας. Σύμφωνοι, προτελευταία, πριν από τα συλλαλητήρια που δρομολόγησαν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, σε πείσμα της εισαγγελέως που πρότεινε την αθώωση των νεοναζιστών για να μη ξεχνιόμαστε.

Τι άλλο πρέπει να γίνει για να πλημμυρίσουμε τις πλατείες και να προτάξουμε τα στήθη μας; Είναι πια φανερό, ότι ο Έλλην νοικοκυραίος θα ξεσηκωθεί μόνο αν πειραχτεί η τσεπούλα του ή ο ψωροπατριωτισμός του ή ο φανταστικός φίλος του στον ουρανό. Ή  η ποδοσφαιρική ομάδα του.

Ο Παντελής και η Κατίνα της διπλανής πόρτας όχι μόνο θα καθίσουν στον καναπέ τους για να δουν τα αποχαυνωτικά ριάλιτι και τα πολιτικά μη-ριάλιτι του Σκάι, αλλά θα χειροκροτήσουν κιόλας τις δικαστικές αποφάσεις που αποφυλακίζουν τους Κορκονείς, αθωώνουν τους πραιτωριανούς και βγάζουν λάδι τους γραβατωμένους ηθικούς αυτουργούς.

Η μύγα στο ξινό γάλα των νοικοκυραίων δεν είναι οι αιμοσταγείς μπάτσοι, αλλά οι Γρηγορόπουλοι και οι Φύσσες. Οι «αλήτες» των Εξαρχείων και των Κερατσινίων που «πάνε γυρεύοντας» και «οι τσούλες» που κουνάνε τον κώλο τους». Ναι, και οι τσούλοι, που πέφτουν επίτηδες με τον κώλο τους πάνω στα σιδερένια ραβδιά των λιγνοβιαστών.

Ο Κορκονέας αποφυλακίστηκε επειδή του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου συννόμου βίου. Ναι, σωστά διαβάσατε. Ισοβίτης κατάδικος για δολοφονία ανήλικου παιδιού, με άμεσο δόλο, βγαίνει από τη φυλακή (για δεύτερη φορά) μετά από μόλις 13 χρόνια στη μπουζού, επειδή …δεν είχε σκοτώσει άλλον άνθρωπο πριν τύχει στη βάρδια του η «κακιά στιγμή».

Η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, 4-3, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, μικτό από τρεις δικαστικούς και από τέσσερις ενόρκους πάει να πει, για να αποδειχθεί στην πράξη ότι το χτικιό της ελληνικής κοινωνίας είναι οι ίδιοι οι πολίτες της. Αυτοί που συμπληρώνουν τη σύνθεση ενός μικτού ορκωτού, για να μπάσουν στη δικαστική αίθουσα το δηλητήριο των μισοσκότεινων δρόμων.

Ο Κορκονέας είχε καταδικαστεί το 2009 σε ισόβια κάθειρξη, πάλι από Ορκωτό, πάλι με οριακή πλειοψηφία (4-3). Ωστόσο, το ίδιο γελοίο ελαφρυντικό «έσπασε» τα ισόβια στο Εφετείο και τα μετέτρεψε σε φυλάκιση 13 ετών. Ακολούθησε αναίρεση της ετυμηγορίας από τον Άρειο Πάγο, του οποίου ο –εξαίρετος- εισαγγελέας Βασίλης Πλιώτας είχε επισημάνει ότι ο σύννομος βίος δεν ταυτίζεται με το λευκό ποινικό μητρώο του δράστη, αλλά με το σεβασμό των αγαθών της καθημερινής ζωής: «Αγνοήθηκαν πραγματικά περιστατικά αποκαλυπτικά της προσωπικότητας του κατηγορούμενου και αγνοήθηκαν πραγματικά περιστατικά που δείχνουν την έλλειψη σεβασμού του κατηγορούμενου σε μια σειρά από αγαθά», συμπλήρωσε.

Εάν θέλετε να αποκρυπτογραφήσουμε τα παραπάνω δικηγορίστικα, ελάτε να θυμηθούμε μαζί ότι στο σκεπτικό της αρχικής απόφασης αναφέρεται μεταξύ άλλων η «ακατάσχετη επιθυμία του Επαμεινώνδα Κορκονέα να προκαλέσει με κάθε τρόπο άοπλα νεαρά άτομα και να κάνει επίδειξη ισχύος, εμφορούμενος από την ασφάλεια που του παρείχε η κατοχή του οπλισμού του».

Για τους αμνήμονες που ενδεχόμενως πιστεύουν ότι ο 15χρονος Γρηγορόπουλος διέπραξε κάποιο έγκλημα, ή που βαριούνται να ασχοληθούν παραπάνω επειδή σε λίγο αρχίζει το Σουρβάηβορ, θυμίζω τα πραγματικά περιστατικά, όπως φανερώθηκαν στο δικαστήριο.

Οι ειδικοί φρουροί Κορκονέας και ο Σαραλιώτης τα πήραν στο κρανίο επειδή κάποιοι νεαροί τους έβριζαν στα Εξάρχεια, ώσπου διατάχτηκαν να απομακρυνθούν από το σημείο της φραστικής αντιπαράθεσης. Στη συνέχεια το ξανασκέφτηκαν ώριμα και επέστρεψαν πεζοί στην οδό Τζαβέλλα, όπου ο ειδικός φρουρός Κορκονέας «απώλεσε την ψυχραιμία του», τράβηξε το κουμπούρι, πυροβόλησε τρεις φορές προς το μέρος των συγκεντρωμένων («στον αέρα», ισχυρίστηκε ο ίδιος) και άφησε τον Γρηγορόπουλο στον τόπο.

Για το παραπάνω ανδραγάθημα, αναγνωρίστηκε στον 50χρονο σήμερα Κορκονέα ως ελαφρυντικό ότι …δεν το είχε ξανακάνει. Συνεπώς, είναι καλός χριστιανός και υποδειγματικός φρουρός της τάξης και της ευνομίας. Ο λόγος στους συνηγόρους της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Νίκο και Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ιχνογράφησαν χωρίς αμλλιά στη γλώσσα τον «πρότερο σύννομο βίο» του ισοβίτη και ζητούν από τον Άρειο Πάγο νέα αναίρεση:

«Κι ας ήταν ο Κορκονέας διαβόητος μεταξύ των συναδέλφων του, κι ας τον φώναζαν Ράμπο.

Κι ας έχει κατατεθεί από την μητέρα του Αλέξανδρου ότι δούλευε ως μπράβος στην Καλαμάτα.

Κι ας έχει αποκαλυφθεί ότι υπάρχει ένα σκοτεινό κομμάτι της ζωής του, για το οποίο αρνήθηκε να αποκαλύψει οτιδήποτε στο Δικαστήριο και αφορά την παραμονή του στον Καναδά.

Κι ας έχει αναγκαστεί να ομολογήσει στο Δικαστήριο ότι είχε τελέσει έναν άλλο γάμο, στον Καναδά, τον οποίο απέκρυπτε επιμελώς, χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης.

Κι ας επέδειξε, το ίδιο βράδυ της δολοφονίας, ακραία υβριστική συμπεριφορά προς ανήλικα παιδιά, βρίζοντάς τα χυδαία.

Κι ας κατέθεσε μάρτυράς του ότι ο ίδιος μοίραζε σφαίρες στους συναδέλφους του στη βάρδια.

Κι ας βρέθηκε το όπλο του σε κατάσταση που υποδηλώνει επανειλημμένη οπλοχρησία, με σφαίρες από διάφορες παρτίδες και με παραβιασμένο τον μηχανισμό ώστε να μεγαλώνει η χωρητικότητα.

Κι ας έδωσε δείγμα γραφής ακόμη κι ενώπιον του Δικαστηρίου, αντιδρώντας σε πρόκληση που του έγινε και κομπάζοντας κι ο ίδιος για ξυλοδαρμό!»

Ο Σαραλιώτης τιμωρήθηκε μόνο με πρόσκαιρη κάθειρξη και αποφυλακίστηκε έναν χρόνο αργότερα, με περιοριστικούς όρους. Αύριο μπορεί οι δυό τους με τον Κορκονέα να βρεθούν σε κανένα τσιπουράδικο των Εξαρχείων, να τσουγκρίσουν τα ποτήρια στην υγεία της αλλήθωρης κυράτσας και των φιλήσυχων πολιτών που κλήθηκαν να βάλουν πλυντήριο καλυμμένοι με γουνάκι δικαστή.

Σημειωτέον, ότι ο Κορκονέας έχει εμφανιστεί αμετανόητος για την ειδεχθή πράξη του. «Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν 15χρονο», είπε ανερυθρίαστα, ενώπιον του δικαστηρίου το 2017, ήδη οχτώ χρόνια έγκλειστος. Μάλιστα η στάση του προκάλεσε την παραίτηση του επί οκταετία συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια!

Ναι, σε αυτόν τον αδίστακτο άνθρωπο, που εξόργισε με τη συμπεριφορά του ακόμα και τον συνήγορο του Λιγνάδη, αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά. Λευκό ποινικό μητρώο, λέει, θαρρείς και χρειάζεται να δολοφονήσει κάποιος δύο και τρεις φορές για να κριθεί επικίνδυνος για την κοινωνία. Λησμόνησα να σας πω, ότι πίσω από τα κάγκελα ο Κορκονέας ανακάλυψε και τον Θεό. Αλλά αυτό το είχατε φανταστεί μόνοι σας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

MAMALAKIS VEFA

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε στα σχόλια του συναδέλφου της για την απόφασή της να κατέβει…

Κασσελάκης σε μοναχούς στην Αμοργό: «Να έρθω να μονάσω και εγώ, θα το ήθελε η μισή Ελλάδα για να με ξεφορτωθεί» (video)

6198422

Κασσελάκης σε μοναχούς στην Αμοργό: «Να έρθω να μονάσω και εγώ, θα το ήθελε η μισή Ελλάδα για να με ξεφορτωθεί» (video)

Δείτε την κουβέντα που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με μοναχούς στην Αμοργό

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

Θύρα 7

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

«Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ…