Κύριε Θεοδωρικάκο ακόμη να στείλετε στην Εισαγγελία τα στοιχεία για τους επίορκους της ΕΛ.ΑΣ που αποκάλυψε το Documento;

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έχει πει κουβέντα για ποιο λόγο τα στοιχεία που προκύπτουν από τα τηλέφωνα δολοφονημένων μελών της Greek Mafia και αποδεικνύνουν σχέσεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ δεν διαβιβάζονται στις εισαγγελικές αρχές

5799477

Προκλητική είναι η σιωπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, τρεις ημέρες μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento για τις σχέσεις ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με τη μαφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ρεπόρτερ Τσιλιπουνιδάκης ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τη μαφία και την ΕΥΠ

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Θεοδωρικάκος δεν έχει πει κουβέντα για ποιο λόγο τα στοιχεία που προκύπτουν από τα τηλέφωνα δολοφονημένων μελών της Greek Mafia και αποδεικνύνουν σχέσεις με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ δεν διαβιβάζονται στις εισαγγελικές αρχές, αλλά παραμένουν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.

Όπως αποκάλυψε το Documento, κάθε φάκελος μαφιόζικης δολοφονίας παραμένει ανοικτός, πολλές φορές επί χρόνια, στη συγκεκριμένη υπηρεσία µε το επιχείρημα ότι πρόκειται για «ανοιχτή υπόθεση προς εξιχνίαση». Πρόκειται ουσιαστικά για μέθοδο που ακολουθείται µε την οποία συγκαλύπτονται υποθέσεις που αγγίζουν το εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα στοιχεία που έχουν εξαχθεί από το τηλέφωνο του επιχειρηµατία στον τοµέα των καυσίµων Γιώργου Μήτσου, ο οποίος δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά τον Ιούνιο του 2022 µε σαράντα σφαίρες. Πρόκειται για SMS και επικοινωνίες που αποδεικνύουν ότι ανώτεροι αξιωµατικοί της αστυνοµίας είχαν σχέση µαζί του και τον ενηµέρωναν για τις κινήσεις της και τους ελέγχους για λαθρεµπορία καυσίµων και όχι μόνο.

Αν και τα στοιχεία αποκαλύπτουν σημεία και τέρατα, δεν έχουν διοχετευτεί στην εισαγγελία για να ξεκινήσει έρευνα σε όσα αποκαλύπτονται για αστυνοµικούς και τις διασυνδέσεις τους µε τη µαφία. Οι αστυνοµικοί αυτοί συνεχίζουν ανενόχλητοι να λειτουργούν στο εσωτερικό της αστυνοµίας ως βραχίονες της µαφίας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να «σφυρίζει» αδιάφορα.

Τα τηλέφωνα του αρχηγού της Greek mafia

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δολοφονία του πρώην αστυνομικού των ΕΚΑΜ, Σπύρου Παπαχρήστου τον Μάιο του 2018. Το τηλέφωνό του, το οποίο περισυλλέχθηκε ως στοιχείο από την Υποδιεύθυνση Εγκληµάτων κατά Ζωής της Αστυνοµίας, παρέµεινε στα συρτάρια της υπηρεσίας επί δύο χρόνια και ένα µήνα. Κανένας δεν το άγγιξε και δεν θέλησε να εξασφαλίσει στοιχεία απ’ αυτό. Μια εσωτερική κόντρα στην αστυνοµία απ’ ό,τι φαίνεται, ενδεχοµένως και κάποιοι εσωτερικοί εκβιασµοί ανάγκασαν το Εγκληµάτων κατά Ζωής να στείλει το τηλέφωνο στη ∆ιεύθυνση Εγκληµατολογικών Ερευνών για να αναλυθεί το περιεχόµενο. Όπως προέκυψε ο Παπαχρήστου είχε άµεσες επαφές και έκλεινε ραντεβού «για να πιουν κρασί» ή «να παραδώσει τα κρασάκια» σε αξιωµατικούς της ΕΛΑΣ οι οποίοι βρέθηκαν σε ανώτατα πόστα στην ηγεσία.

Όπως και τα στοιχεία από τη δολοφονία Μήτσου έτσι και αυτά δεν ερευνήθηκαν και δεν παραδόθηκαν σε εισαγγελικές αρχές για να ξεκινήσουν έρευνα και ποινική διαδικασία εναντίον των επιόρκων. Αντιθέτως εδώ και χρόνια αποτελούν υλικό εκβιασµών στο εσωτερικό της αστυνοµίας και όπλο των αντιµαχόµενων πλευρών.

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…