Κύριε Μουτζούρη, κύριε Κύτελη…

Τα νησιά μας θα έχουν αποσυμφορηθεί μέχρι να ‘ρθουν τα χελιδόνια; Η μήπως θα περιμένουμε να σκάσει ο τζίτζικας;

5d93855c825e63562925ff03

Η αλήθεια είναι ότι μπλέξαμε. Μπλέξαμε στα πλοκάμια της ιστορίας. Η ιστορία σήμερα γράφεται στα νησιά μας. Αυτό μας τρομάζει, μας ξεβολεύει μας ανησυχεί. Προσπαθούμε να καταλάβουμε. Είμαστε αμήχανοι.

Η μεγάλη συγκέντρωση που έγινε την Τετάρτη στην προκυμαία της Μυτιλήνης για το προσφυγικό ζήτημα, ήταν μια συγκέντρωση αμηχανίας και ανησυχίας. Κι οι ομιλητές, αφού άλλα είχαν πει προεκλογικά, αφού τόσους μήνες έκαναν τα στραβά μάτια στην κοροϊδία της κυβέρνησης, όταν είδαν τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους, ξαφνικά ξύπνησαν.

Ο Περιφερειάρχης, τέως πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κύριος Μουτζούρης, μίλησε σαν συντηρητικός επαρχιώτης δημοδιδάσκαλος της μετεμφυλιακής Ελλάδας του 1950. Είπε για την πατρίδα μας που κινδυνεύει, την θρησκεία μας που κινδυνεύει, για ένα οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού που υπάρχει.

Επικαλέστηκε μια εμπεριστατωμένη, όπως είπε, μελέτη του ΟΗΕ, στην οποία αναφερόταν ότι μέχρι το 2050 η Ευρώπη χρειάζεται τουλάχιστον 150 εκατομμύρια μετανάστες, προκειμένου να επιβιώσει και να διατηρήσει την ευημερία της. Αυθαίρετα λοιπόν συμπέρανε, ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού, και το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, εντάσσεται μέσα σ’ αυτό το σκοτεινό σχέδιο.

Αλήθεια κύριε Μουτζούρη ανάμεσα σ’ αυτούς στους σκοτεινούς κύκλους βρίσκεται κι ο ΟΗΕ;

Η ακροδεξιά σήμερα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, χρησιμοποιεί αστήρικτες, στα όρια του παρανοϊκού θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να σπείρει την αμφιβολία, τον φόβο και εν τέλει το μίσος. Στοχεύει κυρίως στα λιγότερο μορφωμένα τμήματα του πληθυσμού, που βλέπουν τις κατακλυσμιαίες αλλαγές που ήρθαν και έρχονται και αδυνατούν να τις εξηγήσουν. Ψάχνουν λοιπόν εύκολες κατανοητές εξηγήσεις. Ψάχνουν να βρουν τον κακό λύκο. Κι η ακροδεξιά είναι έτοιμη να τους υποδείξει τον κακό λύκο.

Ο κύριος Μουτζούρης ως γνήσιος ακροδεξιός λαϊκιστής, φοβίζει τον κόσμο ότι δήθεν κινδυνεύει η Ελλάδα κι η Λέσβος να αλλοιωθούν πολιτιστικά, ενώ κινδυνεύει και η θρησκεία! Από 20.000 εξαθλιωμένους ανθρώπους, παρατημένους από την κυβέρνηση στον ελαιώνα της Μόριας!

Έλεος κύριε Μουτζούρη.

Ζητά φύλαξη των συνόρων και αποτροπή. Άραγε τι εννοεί με την λέξη αποτροπή; Θέλει να βουλιάζει το λιμενικό τις βάρκες με τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά που κατευθύνονται προς τα νησιά μας; Θέλειη Ελλάδα να στιγματιστεί, ως μια χώρα παραβίασης των στοιχειωδών δικαιωμάτων των προσφύγων; Εμείς δεν το θέλουμε.

Ο κύριος Μουτζούρης, ανέφερε ότι το σύνθημα «θέλουμε πίσω τις ζωές μας», αναφέρεται στην επαναφορά στην καθημερινή κανονικότητα. Να μην υπάρχουν ουρές στα ΑΤΜ, να μην υπάρχει καθυστέρηση στις εξετάσεις στα νοσοκομεία, να μην υπάρχει πρόβλημα στις αστικές συγκοινωνίες. Η γνωστή καραμέλα. Το γνωστό παραμύθι. Ότι για όλα φταίνε οι πρόσφυγες.

Περιφερειάρχης είναι. Ας νοιαστεί, όπου υπάρχουν τέτοιες δυσλειτουργίες να τις λύσει. Ο κόσμος τους ψήφισε για να λύνουν τα προβλήματα που προκύπτουν. Όχι για να κάνουν διαπιστώσεις και να περιμένουν την εξ ύψους βοήθεια μήπως και λυθούν. Αυτή είναι η δουλειά τους.

Ένα άλλο θέμα που ακούστηκε έντονα στις ομιλίες είναι το ζήτημα των ΜΚΟ. Τόσο ο κύριος Μουτζούρης όσο και ο κύριος Κύτελης ζήτησαν να ελεγχθούν οι ΜΚΟ. Ο κύριος Μουτζούρης μάλιστα ισχυρίστηκε ότι ένα μεγάλο ποσοστό ευθύνης για το προσφυγικό ζήτημα, έχουν οι ΜΚΟ. Μόνο που δεν μας εξήγησε με ποιόν τρόπο γίνεται αυτό.

Οι χρηματοδότες των ΜΚΟ είναι κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί, διάφοροι χορηγοί. Φαντάζομαι ότι αυτοί που τους πληρώνουν τους ελέγχουν. Ας τους ελέγξουμε και εμείς…

Όμως να θυμόμαστε κάτι. Πάρα πολλές οργανώσεις που έχουν τεράστια κοινωνική αποδοχή είναι ΜΚΟ. Οι «γιατροί χωρίς σύνορα», οι «γιατροί του κόσμου», η «κιβωτός του κόσμου», «το χαμόγελο του παιδιού», τα παιδικά χωριά SOS.

Σήμερα στην εγκαταλελειμμένη από την κυβέρνηση δομή της Μόριας, μόνο οι εργαζόμενοι, οι εθελοντές και οι ΜΚΟ υπάρχουν. Αν δεν υπήρχαν οι ΜΚΟ, τα προβλήματα θα ήταν αξεπέραστα. Ο κόσμος θα κινδύνευε να πεθάνει από την εγκατάλειψη. Αβοήθητος. Αφού η αρωγή της κυβέρνησης είναι ανύπαρκτη, ευτυχώς που υπάρχουν οι ΜΚΟ.

Η προσπάθεια δυσφήμισης των ΜΚΟ γίνεται εκ του πονηρού. Ανέκαθεν την αλληλεγγύη, τον εθελοντισμό, τον ακτιβισμό, η ακροδεξιά τα συκοφαντούσε. Είναι εκτός της λογικής της. Αυτό προσπαθούν να κάνουν και οι κύριοι Μουτζούρης και Κύτελης, αφήνοντας συνεχώς υπονοούμενα για τις ΜΚΟ. Αλήθεια πόσες φορές έχουν επισκεφτεί την δομή της Μόριας αυτοί οι κύριοι; Ποια είναι η συνεισφορά τους στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου;

Όλοι ζητάμε την αποσυμφόρηση των νησιών μας. Για λόγους ανθρωπιστικούς και λειτουργικούς. Η κυβέρνηση δεν βλέπουμε να το θέλει…

Άραγε κύριε Μουτζούρη και κύριε Κύτελη, εσείς που συνεχώς συνομιλείτε σε κλειστές συσκέψεις με τους διάφορους υπουργούς, τι λέτε; Τα νησιά μας θα έχουν αποσυμφορηθεί μέχρι να ρθουν τα χελιδόνια; Η μήπως θα περιμένουμε να σκάσει ο τζίτζικας;

Πηγή: stonisi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…