Newsroom

Newsroom

Κύριε Μητσοτάκη ψυχραιμία, έρχονται κι άλλα

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός επιλέγουν να μην απαντήσουν στις αποκαλύψεις του Documento

5206166

Σιγή ιχθύος, δημιουργία σύγχυσης και απροκάλυπτα ψέματα. Είναι η πέμπτη ημέρα που η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να μην απαντήσει στις αποκαλύψεις του Documento ότι η πρωθυπουργική οικογένεια είναι κάτοχος εταιρείας με έδρα στο εξωτερικό, την οποία μάλιστα προσπάθησε να κρύψει καταθέτοντας ψευδές πόθεν έσχες τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Γεγονός μάλιστα που όχι απλά απαγορεύεται από τον ελληνικό νόμο, αλλά επιφέρει και βαρύτατες ποινές.

Απέναντι σε όλες αυτές τις αποκαλύψεις, που φέρνουν το πρωθυπουργικό ζεύγος σε δεινή θέση, η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να μην απαντά, αλλά αντιθέτως να προκαλεί και να δημιουργεί μια τεχνητή σύγχυση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, επιχείρησε να ενοχοποιήσει και να σπιλώσει το Documento, απλά επειδή η εφημερίδα κάνει τη δουλειά της.

Ο υπερασπιστής του πρωθυπουργού και της συζύγου του, Θάνος Πλεύρης, κατηγόρησε το Documento ότι κάνει πρωτοσέλιδα που στοχοποιούν τη σύζυγο του πρωθυπουργού, απλά επειδή η εφημερίδα έχει επιλέξει να κάνει πρωτοσέλιδα με όποιο δημόσιο πρόσωπο πρέπει να ελεγχθεί, επειδή είναι Πολιτικώς Εκτεθειμένο Πρόσωπο (ΠΕΠ).

Εκτός κι αν το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός καταθέτει ψευδές πόθεν έσχες επί τέσσερα χρόνια και δεν νιώθει καμία ανάγκη να απαντήσει όταν αποκαλύπτεται η παρανομία του, έχει φτάσει να θεωρείται ένα ζήτημα ήσσονος σημασίας. Για το Documento πάντως, αποτελεί ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για τη δημοκρατία, ειδικά από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία προβαίνει τις τελευταίες ημέρες σε μια πρωτοφανή επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας.

Σε αυτά τα πλαίσια ο Θάνος Πλεύρης είπε σήμερα από το βήμα της Βουλής, πως όσα αποκάλυψε το Documento, αφορούν μια παλιά υπόθεση, -αυτή της αγοράς του σπιτιού του Βολταίρου από εταιρεία που ανήκει στη σύζυγο του πρωθυπουργού- και πως έχει κριθεί από τη δικαιοσύνη. Παρά τα όσα διατείνεται όμως ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, τίποτα δεν κρίθηκε από τη δικαιοσύνη, αλλά αυτό αποτελεί ένα άλλο ζήτημα στο οποίο θα επανέλθουμε συντόμως.

Αυτό που έχει σημασία αυτή τη στιγμή, είναι ότι ο Θάνος Πλεύρης, με εντολή Μαρέβας, εμφανίζει τις τελευταίες αποκαλύψεις να αφορούν το σπίτι του Βολταίρου. Όχι λοιπόν, το θέμα δεν αφορά κανένα σπίτι Βολταίρου. Αφορά τη γαλλική εταιρεία SCI Personal Ventures, η οποία ενώ είναι στην κατοχή της πρωθυπουργικής οικογένειας, επί τέσσερα χρόνια δηλώνεται στο πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους ότι έχει μεταβιβαστεί δωρεάν. Γεγονός ψευδές. Αυτό είναι το ζήτημα κ. Πλεύρη, και κανένα σπίτι Βολταίρου: η παρανομία του πρωθυπουργού, που δηλώνει ψευδώς ότι η οικογένειά του δεν έχει μετοχές σε εταιρεία με έδρα την αλλοδαπή.

Εκτός αυτού, το κύριο ζήτημα κ. Πλεύρη, είναι η προσπάθεια που καταβάλλει η σύζυγος του πρωθυπουργού να κρύψει την παράνομη για τον ελληνικό νόμο, εταιρεία SCI Personal Ventures, φτιάχνοντας μια άλλη ελληνική εταιρεία, μέσα στην οποία έκρυψε την επίμαχη γαλλική εταιρεία. Μια εταιρεία “μπάμπουσκα” δηλαδή. Επ’ αυτών των αποκαλύψεων περιμένουμε απαντήσεις και παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης.

Ψυχραιμία κ. Μητσοτάκη γιατί έρχονται κι άλλα…
 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ