Πολύ λίγος και πολύ Μητσοτάκης

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδειχθήκατε πολύ λίγος και πολύ Μητσοτάκης

Γιάννης Μαντζουράνης 07/01/2022 | 16:55

«Όποιος δε γνώρισε τη βροχή του Άη Στράτη δεν ξέρει τι θα πει θάνατος», Κώστας Βάρναλης

Αν κύριε Μητσοτάκη είχατε πάει στον Άη Στράτη για να δώσετε ένα μήνυμα ενότητας και σεβασμού στην ιστορική μνήμη.

Αν δεν είχατε πάει σε ένα τόπο μαρτυρίου για να εξισώσετε θύματα και θύτες, μιλώντας για «τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας».

Αν είχατε ψελλίσει έστω και μια κουβέντα για το ποιοι έσπειραν και χρησιμοποίησαν το διχασμό για δεκαετίες ως σημαία ευκαιρίας και άλλοθι εκδίκησης και ποιοι μέσα στην πιο σκληρή δοκιμασία κράτησαν αναμμένο το κεράκι της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας.

Αν είχατε σταθεί με σεβασμό μπροστά στις βασανισμένες μορφές του Ρίτσου, του Βάρναλη, του Κατράκη, του Λουντέμη, του Λειβαδίτη, του Κορνάρου, του Σαράφη, του Μπακιρτζή και χιλιάδων άλλων γνωστών και αγνώστων Ελλήνων, που δοκίμασαν το αγκαθωτό σύρμα της τότε Δεξιάς.

Αν δεν επιχειρούσατε να οικειοποιηθείτε ακόμα και αυτό το νησί του μαρτυρίου για λογαριασμό της εικόνας του.

Αν ….

Τότε θα μπορούσε κανείς, ακόμα και πολιτικός αντίπαλος σας, να επιδοκιμάσει τη γενναιότητα της πράξης. Γιατί το παρελθόν των διώξεων αριστερών και δημοκρατικών πολιτών από τη τότε Δεξιά το πλήρωσε ακριβά η πατρίδα μας. Γιατί αυτό που χρειαζόμαστε είναι στοιχειώδης σύμπνοια μπροστά στις σημερινές δυσκολίες. Που όμως προϋποθέτει και συνεπάγεται στοιχειώδη ενσυναίσθηση και σεβασμό στην Αλήθεια και την Ιστορία.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, αποδειχθήκατε πολύ λίγος και πολύ Μητσοτάκης. Κρίμα!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr