Κύριε Λοβέρδο,να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε. Τις νομιμότητες

Του Κώστα Βαξεβάνη Υπέρ του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκη,ο οποίος έδιωξε τους φοιτητές από τη Σύγκλητο με τη…

Του Κώστα Βαξεβάνη

Υπέρ του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκη,ο οποίος έδιωξε τους φοιτητές από τη Σύγκλητο με τη φράση «τσακιστείτε από την αίθουσα» τάχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σκοπός μου δεν είναι να καταγράψω εδώ την αναντίστοιχη ευγένεια που δείχνει ο κύριος Φορτσάκης απέναντι σε φοιτητές που διοικεί και εταιρείες που εξυπηρετεί ως δικηγόρος,από την COSCO ως πολεμικές βιομηχανίες. Το θέμα είναι ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μπήκαν οι φοιτητές στη Σύγκλητο επειδή ο Πρύτανης αρνείται να συγκαλέσει ευρεία Σύγκλητο για να συζητηθούν διάφορα θέματα μεταξύ των οποίων και η φύλαξη του πανεπιστημίου από σεκιουριτάδες. Ο Λοβέρδος έκανε παρέμβαση υπέρ του Φορτσάκη και της νομιμότητας. Θα παρακάμψω το γεγονός πως στην Παιδεία που μαστίζεται από την παραπαιδεία,την παπαγαλία,τις εγκληματικές τους παρεμβάσεις και νομικές ρυθμίσεις και την προσπάθεια να τα κάνουν όλα ιδιωτικά,ως απειλητικό εντοπίζουν την αντίδραση των φοιτητών. Σε Πανεπιστήμια που δεν υπάρχει ούτε σαπούνι στις τουαλέτες,η παράβαση εντοπίζεται στο γιατί διαμαρτυρήθηκαν οι φοιτητές.

Αλλά ας κάνω την παραδοχή που θέλει ο Υπουργός Παιδείας. Οι φοιτητές μπήκαν στην Σύγκλητο ενώ δεν έπρεπε να μπουν. Ένας λόγος για τον οποίο μπήκαν μπορεί να είναι πως πρόκειται για τρελούς. Όλα δηλαδή στο Πανεπιστήμιο είναι σωστά και είναι αυτοί που έκαναν το λάθος να διαμαρτυρηθούν. Ένας άλλος, πως είναι παραδομένοι στην τρέλα της εφηβείας και της ιδεολογίας, την οποία ωστόσο ο καθένας οφείλει να εκτιμά περισσότερο από την ιδιοτέλεια ενός υπουργού που αλλάζει κόμματα και απόψεις για να μην χάσει την καρέκλα. Μπορεί ακόμη να είναι και κομματικά υποκινούμενοι, δηλαδή να μην ανήκουν στην άλλη πολιτική άποψη που υποκινεί την απάθεια.

Όποιος και να είναι ο λόγος, ο Ανδρέας Λοβέρδος ένοιωσε την ανάγκη να διαφυλάξει τη νομιμότητα. Την ίδια ανάγκη ένοιωσε όταν στις 29 Οκτωβρίου διέταξε ΕΔΕ για να εξακριβώσει γιατί το γραφείο του δεν τον ενημέρωσε πως εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στη δοξολογία της 28ης Οκτωβρίου. Πρόκειται προφανώς για ευαίσθητο περί τη νομιμότητα. Με μια διαφορά. Ο κύριος Λοβέρδος είναι ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι της νομιμότητας.

Γιατί ο καθένας από τους φοιτητές τους οποίους κατήγγειλε για τις «ανομίες», έχει δικαίωμα να ρωτήσει τον κύριο υπουργό,γιατί όταν διετέλεσε υπουργός υπεύθυνος για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις,κάλυψε μια ΜΚΟ δημοσιογράφου η οποία είχε εισπράξει 11 εκατομμύρια ευρώ για δήθεν έργο αποναρκοθέτησης. Μπορεί επίσης να τον ρωτήσει γιατί όταν αποκαλύφθηκε από τον πρέσβη μας στο Λίβανο πως πρόκειται για μαιμού δραστηριότητα πήγε ο ίδιος στο Λίβανο και φωτογραφήθηκε να βγάζει νάρκες για να δείξει πως η ΜΚΟ έχει πραγματική δράση; Και γιατί στη συνέχεια δήλωσε ψευδώς στους δημοσιογράφους πως η συγκεκριμένη ΜΚΟ «αποναρκοθέτησης» είχε πάρει συγχαρητήρια από τον ΟΗΕ;

Γι αυτή την παράφορη παράβαση της νομιμότητας στην οποία ο ίδιος πήρε μέρος, δεν βγήκε να κάνει ούτε δήλωση ο σημερινός υπουργός Παιδείας όταν την αποκαλύψαμε. Ένας αντικειμενικός κριτής σήμερα καταλαβαίνει πως αν πρόκειται να βγάλουμε να μετρήσουμε τις …νομιμότητες, ο υπουργός είναι προφανώς έξω από το πλαίσιο κάθε νομιμότητας και κοντά στην κατάχρηση χρημάτων του Δημοσίου που έκαναν κάποιοι τους οποίους γνώριζε και κάλυψε. Όταν κλαίει λοιπόν για τη νομιμότητα ο κύριος Λοβέρδος, να προσέχει να μη χαλάσει το μακιγιάζ των τηλεοπτικών του εμφανίσεων.

Φρίκη με νεκρόφιλο δολοφόνο στη Βρετανία: Ασελγούσε σε τουλάχιστον 102 πτώματα από 9 – 100 ετών (Εικόνες)

Φρίκη με νεκρόφιλο δολοφόνο στη Βρετανία: Ασελγούσε σε τουλάχιστον 102 πτώματα από 9 – 100 ετών (Εικόνες)

Ο Ντέιβιντ Φούλερ, 69 ετών σήμερα, καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 σε ισόβια κάθειρξη για…

Μπέζος: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόβος από το τι θα γράψει ο κάθε βλάκας στο διαδίκτυο, αυτό είναι γελοίο» (video)

Μπέζος: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερος φόβος από το τι θα γράψει ο κάθε βλάκας στο διαδίκτυο, αυτό είναι γελοίο» (video)

«Δεν μας αφήνουν να ζήσουμε. Δηλαδή να ονειρευτούμε, να χαρούμε»

Viral βίντεο: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών, βούτηξε γυμνός σε ποταμάκι της Disneyland – Τον «πήραν σηκωτό»

Viral βίντεο: Άνδρας υπό την επήρεια ουσιών, βούτηξε γυμνός σε ποταμάκι της Disneyland – Τον «πήραν σηκωτό»

Ο 26χρονος γδύθηκε και μπήκε στο «ποταμάκι» του θεματικού πάρκου It’s a Small World, όπου γίνονται βόλτες με βάρκα και συνήθως…