«Κύριε Δήμαρχε, συγνώμη που σας ξυπνήσαμε»

Μπορεί μες την βδομάδα που μας πέρασε, η Αττική να είδε άσπρη μέρα, αλλά για τους περισσότερους αποδείχθηκε «εφιάλτης» με τα προβλήματα που προκάλεσε η  κακοκαιρία και την ώρα που αναζητούσαν λύση, ο Δήμαρχος κοιμόταν...

NewsRoom 13/01/2019 | 09:47

Με το χιόνι να έχει στρώσει τους περισσότερους δρόμους και να έχει προκαλέσει προβλήματα στις μετακινήσεις, αλλά και με το κρύο να είναι τσουχτερό λογικό ήταν ο κόσμος να προσπαθήσει να ενημερωθεί από τα ΜΜΕ για το ποιοι δρόμοι είναι ανοιχτοί και για το τι γίνεται με τα σχολεία. 

Επιμέλεια: Βαγγέλης Σπυράκης

Ειδικά στην Αθήνα, η αγωνία των γονέων για το ποια σχολεία θα λειτουργήσουν αποτυπώθηκε από τα πολλά e-mail που έφταναν στα ειδησεογραφικά μέσα. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, σπεύδουν όπως είναι φυσικό να συλλέξουν πληροφορίες από τους αρμόδιους για να ενημερώσουν τον κόσμο. Και μιας και το πρόβλημα ήταν στην Αθήνα, ποιος είναι ο καθ ύλην αρμόδιος να δώσει πληροφορίες; Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!

«Μη μου τους κύκλους τάραττε»

Όπως ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό μια συνάδελφος, η ίδια την περασμένη Τρίτη (8/1) όταν και η Αθήνα είχε παγώσει... προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Καμίνη για να πάρει πληροφορίες για το αν τα σχολεία του δήμου Αθηναίων θα κλείσουν ή θα ανοίξουν. Η συνάδελφος προφανώς και λειτουργούσε ως μεσάζων... εκείνη την ώρα από γονείς που αγχώνονταν για το τι θα γίνει με τα παιδιά τους. 
 
Το ρολόι έδειχνε  6.30 το πρωί, και η δημοσιογράφος όπως αναφέρει:  «Τι στην ευχή θα είναι ξύπνιος τέτοια ώρα ο Δήμαρχος με την Αθήνα παράλυτη. Άλλωστε μια τέτοια μέρα όλες οι αρμόδιες αρχές είναι επί ποδός.  Σχηματίζω λοιπόν τον αριθμό… «Καλημέρα σας κύριε δήμαρχε. Είμαι δημοσιογράφος .... και  καλώ από το Open» 

«Σας παρακαλώ κυρία μου» ακούγεται ενοχλημένος στην άλλη άκρη της γραμμής ο κύριος Δήμαρχος.. «Γιατί με παίρνετε τηλέφωνο»; 
-Μα είστε ο Δήμαρχος. Ο κόσμος ρωτάει για τα σχολεία.. 
«Σας παρακαλώ πολύ» ξαναλέει και  το κλείνει. 

Τι και αν ξαναπροσπάθησε η συνάδελφος να τον βρει πάλι, το αποτέλεσμα ήταν να μην ενημερωθεί ούτε η ίδια αλλά ούτε και οι γονείς που είχαν μεγάλη αγωνία  για το τι θα γίνει με τα παιδιά τους.

Μετά από ώρα τελικά, η  απάντηση που δόθηκε από το γραφείο του στην ίδια, είναι πως «Τον δήμαρχο δεν τον παίρνει Ποτέ Κανείς. Δεν τον ενοχλεί ΚΑΝΕΙΣ» ... 

Μήπως τελικά η συνάδελφος έπρεπε να ζητήσει και συγνώμη από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Καμίνη.. που του  χάλασε τον πρωινό του ύπνο. Άλλωστε δεν υπήρχε και κανένας σοβαρός λόγος! Δεν θα είναι πάλι υποψήφιος..