Κυριάκος Μητσοτάκης: O πιο ανάλγητος, αδίστακτος, ασυναίσθητος κι ανεπαρκής πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα…

Αφού δεν έκανε το παραμικρό να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας και τις ΜΕΘ, τώρα που ο κόσμος πεθαίνει έξω από αυτές ο Μητσοτάκης βάλθηκε να τις καταργήσει. Ένας αρνητής των ΜΕΘ

5445165

Ο Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Βουλή το τερμάτισε πάλι: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την».

Ο κατήφορος δεν έχει όρια. Έτσι και σπάσουν τα φρένα στον κατήφορο, το τέρμα είναι ο απέναντι τοίχος. Ο Μητσοτάκης τρέχει στον κατήφορο με σπασμένα φρένα. Δεν αντιλαμβάνεται προς τα πού κατευθύνεται. Mε μεγάλη ταχύτητα. Αφού δεν έκανε το παραμικρό να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας και τις ΜΕΘ, τώρα που ο κόσμος πεθαίνει έξω από αυτές ο Μητσοτάκης βάλθηκε να τις καταργήσει. Ένας αρνητής των ΜΕΘ. «Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω, έχετε εσείς; Φέρτε την».

Το πρακτορείο Bloomberg  έχει μία εντελώς διαφορετική ένδειξη από τον Μητσοτάκη και του την φέρνει. Μέσα από τον δείκτη του Covid Resilience Ranking  γκρεμίζει με ηχηρό τρόπο τα παραμύθια της δήθεν επιτυχημένης διαχείρισης του κορονοϊού  και κατατάσσει τη χώρα μας 39η μεταξύ 53 χωρών, τρίτη από το τέλος στην Ευρώπη.

Ναι η πανδημία υπάρχει παντού, ναι πεθαίνουν άνθρωποι παντού, όμως η κυβέρνηση του αρνητή της χρησιμότητας των ΜΕΘ Μητσοτάκη κατάφερε να μας φέρει τρίτους από το τέλος στην Ευρώπη. Είμαστε σε καλύτερη θέση μόνον από την Πολωνία και την Τσεχία. Χώρες που τις κυβερνούν ακροδεξιές κυβερνήσεις  των διεφθαρμένων επιχειρηματικών ελίτ. Όπως και εδώ.

Είτε είμαστε εμβολιασμένοι, είτε ανεμβολίαστοι, πρέπει να προσπαθήσουμε να φανταστούμε τον εαυτό μας νοσούντα σ’ένα  νοσοκομείο. Να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε και απελπισμένοι να προσπαθούμε να κρατηθούμε στη ζωή. Να ψάχνουμε με αγωνία για ένα δωμάτιο σε ΜΕΘ. Και τότε να θυμηθούμε τα λόγια του Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Και να συνειδητοποιήσουμε τι λέει ο άνθρωπος.

H παραδοξολογία και η ψευδολογία είναι η άμυνα και συγχρόνως η επίθεση του Μητσοτάκη. Αφού συνειδητά επέλεξε να αδιαφορήσει για το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ, τώρα αμφισβητεί την χρησιμότητα τους. Τα λόγια του είναι συνέχεια των λόγων των υπουργών του που μιλούσαν για πεταμένα χρήματα, για πολλές ΜΕΘ που σημαίνουν πολλούς νεκρούς, για αχρείαστο πολυτελές σύστημα δημόσιας υγείας. Αυτοί οι φανατικοί εχθροί του δημόσιου συστήματος υγείας μας κυβερνούν σήμερα. Ακροδεξιοί νεοφιλελεύθεροι. Νοσηροί, αναιδείς και σκληροί.

Η πρωτοφανής αυτή κυβέρνηση προσπαθεί να βασίσει την κυριαρχία της στην απανθρωποποίηση των ανθρώπων. Προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους στο κατώτερο επίπεδο των ενστίκτων τους. Γαργαλά την σκληρότητα και την αναλγησία τους. Και ένα αρκετά μεγάλο μέρος της κοινωνίας ανταποκρίνεται. Γίνεται κυνικό και χυδαίο. Σκληρό και απάνθρωπο. Το συναντήσαμε στον πρόσφατο θάνατο της Όλγας που ξεπέρασε και τους χειρότερους εφιάλτες μας.

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Όχι γιατί είναι μια κακή κυβέρνηση. Ή μια δεξιά κυβέρνηση. Τέτοιες υπήρξαν  στο παρελθόν και άλλες. Δεξιές και κακές κυβερνήσεις. Τούτη η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση πρέπει να φύγει γιατί προκειμένου να επιβιώσει χύνει άφθονο δηλητήριο και μολύνει τους ανθρώπους. Δημιουργεί σκληρότητα, απανθρωπιά, χυδαιότητα. Διαρρηγνύει και θρυμματίζει τον κοινωνικό ιστό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται επάξια αυτής της δηλητηριώδους κυβέρνησης. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ίσως την καλύτερη περιγραφή για αυτόν την έκανε ο Ευάγγελος Αντώναρος πρώην υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή: «Για να μη ξεχνιόμαστε. Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Και είναι ο πιο ανάλγητος, αδίστακτος, ασυναίσθητος κι ανεπαρκής πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα τα τελευταία 50 χρόνια».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…