Κυριάκος Μακρυγιάννης; Έλεος

Το εξώφυλλο του ΒΗΜΑgazino είναι η προκλητικό. Άρα επιτυχημένο εμπορικά. Νοηματικά είναι φουλ προπαγανδιστικό.

Με το έτσι θέλω προσπαθούν να επιβάλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ένα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο. Ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο στο ύψος του Γιάννη Μακρυγιάννη. Δεν είναι ότι μας λείπει το χιούμορ για να αντιληφθούμε την γελοιότητα του πράγματος. Ενοχλεί η επίμονη προσπάθεια ταύτισης του Κυριάκου Μητσοτάκη με πολιτικούς και θρησκευτικούς γίγαντες. Μπας και κλέψει λίγο από κύρος και την αναγνώριση τους. Μωυσής, Τσόρτσιλ και τώρα στο κέντρο του κολάζ ως Ιωάννης Μακρυγιάννης. Κι όποιος τσίμπησε, τσίμπησε.

Ο τύπος της διαπλοκής προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβάλει τον Μητσοτάκη, λες και δεν έχουμε μάτια και δεν βλέπουμε. Ο άνθρωπος που προκειμένου να κυβερνήσει αγκάλιασε και παραδόθηκε στην ακροδεξιά, ο άνθρωπος που προσπαθεί να ανασυστήσει το αστυνομικό κράτος της δεξιάς, ο άνθρωπος που βάζει μπουρλότο στα πανεπιστήμια, ο άνθρωπος που αρνιέται να δώσει χρήματα και να προσλάβει υγειονομικό προσωπικό, την ώρα που ο κόσμος πεθαίνει αβοήθητος έξω από τις ΜΕΘ, είναι ιεροσυλία και τερατούργημα να παρουσιάζεται ως Στρατηγός Μακρυγιάννης.

Η αντιαισθητική προσπάθεια της Αγιογράφησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ενοχλεί διότι έρχεται πλέον σε πλήρη αναντιστοιχία με την κοινή γνώμη και την αντίληψη της για τα πεπραγμένα του Μητσοτάκη. Το κολάζ με τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης με τον Μητσοτάκη να δεσπόζει στο κέντρο, βγάζει μάτια κακογουστιάς και αμετροέπειας. Κι από κοντά στον ρόλο της Μπουμπουλίνας η Γιάννα Αγγελοπούλου. Άνευ σχολίων…

Οι μόνοι που λείπουν από αυτό το ιστορικό κολάζ ώστε να είναι πλήρες, είναι ο Νονός Άδωνης Γεωργιάδης ως Παλαιών Πατρών Γερμανός και η Ντόρα Μπακογιάννη ως χαλασμένο ωρολόγιο: Καθυστέρησε 48 ώρες να βγάλει ανακοίνωση για το κακό που προκάλεσε ο οδηγός-αστυνομικός της συνοδείας της με θύμα τον άτυχο Ιάσονα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου προορίζεται για πρόεδρος στο κόμμα του Κασιδιάρη

Το τελευταίο καιρό πύκνωσαν οι διαβουλεύσεις με το κόμμα «Κασιδιάρη» και έχει ήδη επέλθει συμφωνία…