Κυριάκο πόσο απέχει η πλατεία Νέας Σμύρνης;

Ο Μητσοτάκης πορεύεται στη λεωφόρο του τέλους του. Το πολιτικό τέλος του Μητσοτάκη, θα είναι είτε ο «ξαφνικός θάνατος» του εάν πάει σε πρόωρες εκλογές, είτε ο αργός θάνατος του εάν πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

AP20067337246893

Τον είδαμε στις πυρκαγιές στην Εύβοια τον Αύγουστο του 2019, επιτηδευμένα αξύριστο. Μαζί με τους επίσης επιτηδευμένα αξύριστους Πατούλη, Μπακογιάννη επιθεωρούσαν τα καμένα. Μειδιάσαμε.

Λίγο αργότερα ταξίδεψε στην οικονομική θέση σαν κοινός θνητός με δικά του έξοδα, στην πτήση Νέα Υόρκη-Βοστώνη. Μας έδειξαν και το απόκομμα του εισιτηρίου. Προκειμένου είπαν να κάνει οικονομία στο δημόσιο χρήμα. Άσχετα εάν από πίσω ακολουθούσε στην ίδια διαδρομή το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Κάποιος μας δουλεύει. Το ανεχτήκαμε.

Ακολούθησαν τα γεγονότα με τα ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, η εισβολή της αστυνομίας στο σπίτι του κυρίου Ινδαρέ στο Κουκάκι και η κακοποίηση του. Μετά τα γεγονότα στη Χίο, στη Λέσβο και στον Έβρο. Συνοφρυωθήκαμε.

Τον Μάρτιο του 2020 ήρθε ο κορονοϊός. Στην Ελλάδα υπήρξαν ελάχιστα κρούσματα και ουσιαστικά έμεινε αλώβητη. Το προπαγανδιστικό αφήγημα της κυβέρνησης έλεγε ότι το υβρίδιο Μωυσή-Τσόρτσιλ που μας κυβερνούσε, μας έσωσε. Αμφιβάλλαμε.

Το καλοκαίρι ο κορονοϊός σχεδόν εξαφανίστηκε. Λίγη χαλάρωση. Διακοπές στην Αντίπαρο. Το βράδυ μετάβαση με στρατιωτικό ελικόπτερο από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο. Προκειμένου να παραστεί σε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός, όπως το χαρακτήρισε ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας: Την τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες», που ανέβηκε από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του φίλου του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Λιγνάδη. Στρατιωτικό ελικόπτερο για μια ιδιωτική επίσκεψη; Και η οικονομία στο δημόσιο χρήμα; Αναρωτηθήκαμε.

Τον Οκτώβριο-Νοέμβριο τρίτο κύμα κορονοϊού με επίκεντρο την Βόρεια Ελλάδα. Άνθρωποι πέθαιναν εκτός ΜΕΘ. Η επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων ήταν κατά τον κύριο Πέτσα «πεταμένα λεφτά». Θυμώσαμε.

Η κυβέρνηση μέσα στην έξαρση του κορονοϊού, συνέχισε να νομοθετεί σε βάρος της κοινωνίας. Θεωρώντας την ανίκανη, λόγω του εγκλεισμού, να αντιδράσει. Ο νόμος για την παρουσία αστυνομίας στα πανεπιστήμια και τα γεγονότα της αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ, ξεχείλισαν το ποτήρι. Το τρίτο κύμα κορονοϊού έφτασε στην Αθήνα. Κόσμος πεθαίνει έξω από τις ΜΕΘ. Η ομάδα «ΔΡΑΣΗ» προκλητική και αλητήρια όσο ποτέ, σαπίζει τον κόσμο στο ξύλο. Γεγονότα Νέας Σμύρνης. Οργιστήκαμε. Φτάνει πια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή την πορεία συναισθημάτων των πολιτών, ήταν ανίκανος να την αντιληφθεί και να την αναλύσει. Ήταν ανίκανος να καταλάβει τη ψυχοσύνθεση του κόσμου, την ιστορική πορεία του τόπου που κλήθηκε να κυβερνήσει. Περιστοιχισμένος από εξαγορασμένους ανθρώπους, από γιάπηδες-τεχνοκράτες που δήθεν κατέχουν την γνώση και την αλήθεια και από ακροδεξιά καραγκιοζάκια , νόμισε ότι είχε τον πλήρη έλεγχο της πολιτικής κατάστασης. Κάποια στιγμή υπήρχε σιωπή και αναμονή. Ο Μητσοτάκης το θεώρησε αδυναμία και ευκαιρία να εδραιωθεί. Με την προπαγάνδα τη βία και τον φόβο.

Έκανε λάθος. Ούτε μασάμε στη προπαγάνδα του, ούτε φοβόμαστε. Η ακροδεξιά κυβέρνηση έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους, ταρακούνησε τις συνειδήσεις. Πορευόμαστε πλέον στον δρόμο της ανυπακοής, της αμφισβήτησης και της αντίστασης. Ο Μητσοτάκης πορεύεται στη λεωφόρο του τέλους του. Το πολιτικό τέλος του Μητσοτάκη, θα είναι είτε ο «ξαφνικός θάνατος» του εάν πάει σε πρόωρες εκλογές, είτε ο αργός θάνατος του εάν πάει σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Ο Μητσοτάκης και η ακροδεξιά κυβέρνηση του προκάλεσαν και προκαλούν τη κοινωνία. Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ