Κυριάκο οι νέοι άνθρωποι τραγουδούν το τέλος σου, που πλησιάζει…

Κυριάκο οι νέοι άνθρωποι σε λατρεύουν και το όνομα σου γίνεται “αγαπησιάρικο” σύνθημα. Πρέπει ν’ανησυχείς. Οι νέοι άνθρωποι τραγουδούν το τέλος σου που πλησιάζει...

Screenshot 1 1

Ο Μητσοτάκης εισέπραξε στο άδειο ευρωκοινοβούλιο αυτό που του άξιζε. Αδιαφορία και απαξίωση. 

Αυτό που εκνευρίζει αφάνταστα τον Μητσοτάκη είναι οι ξένοι δημοσιογράφοι. Ή οι Έλληνες δημοσιογράφοι που εργάζονται σε ξένα ΜΜΕ. Όλοι αυτοί οι αναιδείς τύποι που δεν τον σέβονται και τον ρωτάνε διάφορα ενοχλητικά πράγματα. Για τα push backs, για την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα, για τα θέματα δικαιοσύνης. Ο Μητσοτάκης εκνευρίζεται, ενοχλείται και το δείχνει. Δεν αντέχει αυτοί οι αλητήριοι τύποι να του χαλούν την μόστρα και να υπονοούν ότι είναι ο Όρμπαν των Βαλκανίων. 

Κάθε συνέντευξη του Μητσοτάκη στο εξωτερικό, ή κάθε ομιλία του που μετά το τέλος της  περιλαμβάνει και υποβολή  ερωτήσεων, είναι δοκιμασία γι αυτόν και  crash test για την ψυχική του υγεία. Υπάρχει όμως και ένα καλό παρεπόμενο. Μέσα από όλες αυτές τις συνεντεύξεις αναδεικνύεται η ευπρέπεια, το ήθος, το τακτ των δικών μας δημοσιογράφων. Ευγενείς, καλοπροαίρετοι και ευπροσήγοροι, ποτέ δεν προσπαθούν να τον  φέρουν σε δύσκολή θέση. Ποτέ  ένας Παπαχελάς, ένας Πρετεντέρης, ή ένας Χατζηνικολάου, δεν θα τον ζόριζαν με αγενείς, υποβολιμαίες  ερωτήσεις. Αντιστρατεύεται στην αστική τους ευγένεια. 

Ο Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της πανωλεθρίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, έδειξε τα χθεσινά φύλλα των εφημερίδων “ΑΥΓΗ” και “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, θέλοντας να πείσει τους ευρωβουλευτές ότι υπάρχει ελευθεροτυπία στην Ελλάδα και επιτρέπεται να εκδίδονται εφημερίδες που τον επικρίνουν. Οποία κατάντια. Ο Μητσοτάκης θεωρούσε ότι με τις κουτοπονηριές και τα παιδικά του επιχειρήματα θα παραπλανούσε το Ευρωκοινοβούλιο.

Το πρόβλημα Κυριάκο δεν έχει να κάνει με το αν επιτρέπεται να εκδίδονται οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης. Το πρόβλημα είναι ότι έχεις καταφέρει το σύστημα διακυβέρνησης σου, μαζί με το σύστημα διαπλοκής των ΜΜΕ να “παγιδεύουν” όλες οι ειδήσεις που αναδεικνύονται από τις  εφημερίδες της αντιπολίτευσης. Να μένουν περιχαρακωμένες εντός και να μην αναπαράγονται από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και τις μεγάλες εφημερίδες που τις ελέγχεις ασφυκτικά. Να μην κυκλοφορούν και να μην  διαχέονται. Να μην τις μαθαίνουν οι πολίτες.

Ολόκληρο το τελευταίο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου που χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis σκάνδαλο, όλοι οι ευγενείς δημοσιογράφοι και τα ευγενή κανάλια και οι εφημερίδες τους το έθαψαν. Μια τεράστια πληθυσμιακή ομάδα ποτέ δεν θα πληροφορηθεί ότι η υπόθεση Novartis ήταν τελικά σκάνδαλο. Ούτε θα πληροφορηθεί  για την ευγενή παρουσία του αγαπητού μας τραπεζίτη κυρίου Στουρνάρα. Ούτε ότι  υπήρξαν “ομάδα” με τον ευφραδή κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο και τον brutal Αντώνη Σαμαρά. Ούτε για τις απειλές τους, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Νίκου Μανιαδάκη: “Ότι θα γαμήσουμε τους μάρτυρες και θα γαμήσουμε και τη Δικαιοσύνη.”

Όλα αυτά Κυριάκο μου τα κρατάς ως επτασφράγιστα μυστικά. Γιατί  αν γίνουν ευρέως γνωστά όλο και κάποιοι θ’αναρωτηθούν σε τι καθεστώς ζούμε. Τι είδος δημοκρατία έχουμε. Άστα λοιπόν Κυριάκο. Όσο και ν’ανεμίζεις την “ΑΥΓΗ” και την ‘ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, αλλού είναι το θέμα και το ξέρεις.

Ο Κυριάκος σήμερα έχει δύο εχθρούς. Έναν εξωτερικό και έναν εσωτερικό. Τους ξένους δημοσιογράφους και τη νεολαία. Κι οι δυο δεν παλεύονται. Τον υπονομεύουν και τον βραχυκυκλώνουν. Προχτές στην συναυλία του ΛΕΞ, με τους εικοσιπέντε χιλιάδες νέους ακούστηκε το σύνθημα αγάπης για τον Μητσοτάκη. Δεν θα μείνουμε εκεί γιατί θα αδικούσαμε τη συναυλία. Η συναυλία του ΛΕΞ ήταν πολλά-πολλά παραπάνω. 

Κυριάκο οι νέοι άνθρωποι σε λατρεύουν και το όνομα σου γίνεται “αγαπησιάρικο” σύνθημα. Πρέπει ν’ανησυχείς. Οι νέοι άνθρωποι τραγουδούν το τέλος σου που πλησιάζει…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…