Κυριακή του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα θα κριθούν πολλά, αυτό το καταλαβαίνουν ακόμα και οι πόρτες της Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ Ψηφοδέλτιο

Δεν είναι τελικά τόσο άδειος από πρόσωπα, αριστείες, χρώματα, ζωή, μέλλον όσο τον εμφάνιζαν ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το παλιό και το νέο και το νεότερο και το νεότατο κύμα εμφανίστηκαν το καθένα με το μήκος, το πλάτος και τις απόψεις του στην εκστρατεία για την εκλογή προέδρου. Που, παρά τους σχεδιασμούς και τις ελπίδες των απέναντι, απέκτησε προϊόντος του χρόνου απροσδόκητο ενδιαφέρον. Το γκρίζο της ήττας έδωσε επιτέλους τη θέση του στα χρώματα μιας κάποιας αισιοδοξίας. Ακόμα και τα εκτός αριστερής ατζέντας νεύρα, εφόσον δεν περιέχουν χολή, δίνουν νεύρο στη γενική εικόνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον είχαν τελειωμένο, απειλεί να ξαναγίνει απειλητικός!

Μέχρις εδώ και μέχρι σήμερα καλά. Και μη δίνετε ιδιαίτερη σημασία στα βαλτώδη του Διαδικτύου. Ο δύσκολος διάλογος και η ακόμα πιο δύσκολη αντιπαράθεση δεν έδωσαν κάποια εικόνα αγεφύρωτων αντιθέσεων και απολίτικης εμπάθειας. Ούτε κινήθηκαν έξω από τις αγωνίες της κοινωνίας, αγνοώντας τις τραγωδίες που ελέω Μητσοτάκη πλήττουν κατά ριπάς την Ελλάδα. Το αντίθετο μάλιστα, από ένα σημείο τουλάχιστον και πέρα. Την ευθύνη που ανέλαβαν οι υποψήφιοι δεν την υπονόμευσαν. Δεν πρόσβαλαν ούτε την παράταξη, ούτε το κόμμα, ούτε ο ένας τον άλλον με πυρά εκτός καθιερωμένου ήθους. Ούτε έδωσαν κάποια αφορμή για εφιάλτες διασπάσεων

Σήμερα όμως θα κριθούν πολλά, αυτό το καταλαβαίνουν ακόμα και οι πόρτες της Κουμουνδούρου. Και πριν κριθεί από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ποια ή ποιος θα αναλάβει το τιμόνι του, θα κριθεί η μηχανή του. Αν άντεξε την τράκα της εκλογικής ήττας. Αν μπορεί, έχει τη ροπή και την ισχύ, να τα καταφέρει στις δύσκολες διαδρομές που είναι μπροστά. Κι αυτό βέβαια εξαρτάται όχι από τον αριθμό των ψήφων που θα πάρει κάθε υποψήφιος. Αλλά από τον αριθμό των ψήφων συνολικά. Από το πόσες και πόσοι θα παρατήσουν το κυριακάτικο χουζούρι για να προσέλθουν στις κάλπες. Αυτή θα είναι η πιο αδιαμφισβήτητη, απόδειξη ζωής του ΣΥΡΙΖΑ. Και η δύναμη παρεμπιπτόντως που θα δώσει δύναμη σε όποια ή όποιον εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος.

Ακούστηκε συχνά τις τελευταίες μέρες η υπόσχεση να έχουν τα μέλη του κόμματος αποφασιστικό λόγο, να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα των μελών του και λοιπά. Μια χαρά όλα αυτά. Να έχουν τα μέλη του κόμματος και τον λόγο και τον αντίλογο στις αυθεντίες. Αλλά προηγείται το υπαρξιακό ερώτημα, πόσα μέλη του κόμματος θα πάρουν σήμερα τον λόγο για να υπερασπιστούν το αύριο του κόμματός τους. Έτσι που αυτή η Κυριακή να μην είναι Κυριακή νικητών και ηττημένων. Αλλά Κυριακή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Aυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr