Δύο χρόνια μετά την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, από τον πρώην σύντροφό της, η εισαγγελέας πρότεινε την παραπομπή σε δίκη για τους 4 αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση, λόγω της αδιαφορίας που επέδειξαν και οδήγησε στην άγρια γυναικοκτονία.
Με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη ο πατέρας της άτυχης κοπέλας ξέσπασε στην ΕΡΤ περιγράφοντας τα γεγονότα και την εγκληματική αμέλεια των αστυνομικών, ενώ ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.
«Αν έκαναν αυτά που έπρεπε, η κόρη μου θα ήταν ζωντανή. Δεν έκαναν τα αυτονόητα της δουλειάς τους», τόνισε ενώ ξεκαθάρισε πως δεν στοχοποιεί συνολικά την αστυνομία.
Παράλληλα ο πατέρας της Κυριακής αναφερόμενος στη στάση των εμπλεκομένων, τόνισε ότι μόνο ένας αστυνομικός του ζήτησε συγγνώμη:
«Ήρθε στο δικαστήριο και μου είπε “έκανα λάθος”».
Όπως περιέγραψε κανένας άλλος δεν επικοινώνησε μαζί του, ενώ κατήγγειλε και απαξιωτική συμπεριφορά από πλευράς άλλων εμπλεκομένων κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.
Ο ίδιος τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και ζήτησε τη μέγιστη δυνατή ποινή για τους υπευθύνους:
«Να τιμωρηθούν με τη μέγιστη ποινή. Να είναι προς παραδειγματισμό», σημείωσε, χαιρετίζοντας την πρόταση της εισαγγελικής αρχής για παραπομπή σε βαθμό κακουργήματος.
Έδωσαν στον δράστη όλο το χρόνο και όλο τον χώρο να δράσει».
Τέλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες παραλείψεις, όπως η μη παροχή άμεσης προστασίας στο θύμα και η ανεπαρκής αντίδραση των παρευρισκόμενων αστυνομικών.
«Το παιδί μου το έχασα. Τουλάχιστον να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι όπως τους αξίζει», κατάληξε.
Διαβάστε επίσης:
Οσμή αερίου στην Αττική: Τα δύο σενάρια για την προέλευσή της
Έρχεται το οριστικό τέλος για τις παλιές ταυτότητες: Πότε λήγει η προθεσμία
Δαφνί: Τρόφιμος στραγγάλισε άλλον τρόφιμο
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια