Κύπρος: Θετική εξέλιξη η συμφωνία του Ισραήλ για τα κοιτάσματα πετρελαίου

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Κύπρου Γιώργου Λακκοτρύπη, αποτιμάται θετικά η συμφωνία του Ισραήλ με την κοινοπραξία Noble – Delek για τα ισραηλινά κοιτάσματα πετρελαίου. Σημειώνεται ότι η Noble διαθέτει και το πλειοψηφικό πακέτο στο κυπριακό οικόπεδο «Αφροδίτη», γεγονός που επηρεάζει άμεσα την Κύπρο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Κύπρου Γιώργου Λακκοτρύπη, αποτιμάται θετικά η συμφωνία του Ισραήλ με την κοινοπραξία Noble – Delek για τα ισραηλινά κοιτάσματα πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι η Noble διαθέτει και το πλειοψηφικό πακέτο στο κυπριακό οικόπεδο «Αφροδίτη», γεγονός που επηρεάζει άμεσα την Κύπρο.

Ο κύπριος υπουργός, διαμήνυσε ότι μια ταυτόχρονη ανάπτυξη των κυπριακών και των ισραηλινών κοιτασμάτων θα φέρει σημαντικές εξοικονομήσεις και αύξηση των κερδών της Κύπρου.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι οι σχεδιασμοί ανάπτυξης του κοιτάσματος «Αφροδίτη» προχωρούν με γοργούς ρυθμούς από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης, τόσο με την κήρυξη της εμπορευσιμότητας του τεμαχίου όσο και με την κατάθεση του σχεδίου ανάπτυξής του.

 

Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σεισμός στην Εύβοια είχε μέγεθος 5.2 ρίχτερ – Ψυχραιμία»

Ευθύμιος Λέκκας: «Ο σεισμός στην Εύβοια είχε μέγεθος 5.2 ρίχτερ – Ψυχραιμία»

«Είμαστε επιφυλακτικοί καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμη τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ρήγματος», ανέφερε ο σεισμολόγος Ευθύμιος…