Οι αρχές της Κύπρος προχώρησαν στη σύλληψη άνδρα που φέρεται να συνδέεται με την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς και καταζητείται από τη Γερμανία για υπόθεση προμήθειας όπλων και πυρομαχικών που φέρονται να προορίζονταν για επιθέσεις σε ισραηλινές ή εβραϊκές εγκαταστάσεις.
Την πληροφορία επιβεβαίωσαν την Τρίτη (10/03) ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Γερμανίας, σύμφωνα με το Reuters.
Ο ύποπτος, γεννημένος στον Λίβανο, ταυτοποιείται ως Kamel M., σύμφωνα με τους γερμανικούς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων. Συνελήφθη στις 6 Μαρτίου στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, κατά την άφιξή του από τον Λίβανο, όπως ανέφεραν οι γερμανικές αρχές.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο άνδρας κατηγορείται ότι μετέφερε 300 φυσίγγια. Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται η προέλευση των πυρομαχικών ούτε ο τελικός προορισμός τους.
«Η επιχείρηση χρησίμευσε ως προετοιμασία για θανατηφόρες επιθέσεις της Χαμάς σε ισραηλινά ή εβραϊκά ιδρύματα στη Γερμανία και την Ευρώπη», ανέφεραν οι εισαγγελείς.
Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα και στο διαμέρισμα του υπόπτου στο Βερολίνο. Μετά την έκδοση του σχετικού εντάλματος στη Γερμανία, δικαστής αναμένεται να αποφασίσει για την προφυλάκισή του.
Οι επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων και στόχων έχουν αυξηθεί διεθνώς μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, που ακολούθησε τις επιθέσεις της οργάνωσης στο Ισραήλ το 2023.
Διαβάστε επίσης:
Φιάσκο με την εκδήλωση της ΝΔ για τα fake news: Η αφίσα με τους ομιλητές και την Ομάδα Αλήθειας
Το χάος ως δόγμα: Ο Τραμπ, το Ιράν και η κατάρρευση της αμερικανικής αξιοπιστίας
Βρετανία: Στέλνει πλοίο εκκένωσης στην Κύπρο – Διαθέτει νοσοκομειακές εγκαταστάσεις
WSJ: Πιέσεις στον Τραμπ για σχέδιο εξόδου από τον πόλεμο με το Ιράν
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια