Newsroom

Newsroom

Κύπρος: Στη Βουλή λίστες με όσους σήκωσαν χρήματα πριν το Eurogroup

Το πολιτικό θερμόμετρο στην Κύπρο έχει ανέβει στα ύψη. Εδώ και μερικές μέρες έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια αναζήτησης ευθυνών για…

Το πολιτικό θερμόμετρο στην Κύπρο έχει ανέβει στα ύψη. Εδώ και μερικές μέρες έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια αναζήτησης ευθυνών για την κυπριακή τραγωδία, καθώς επίσης και το πως έφτασε σε αυτή την κατάσταση η Κύπρος.

Όπως μεταδίδει το Sigma Live η λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τα κακώς κείμενα που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.

Ενώπιον της Επιτροπής έχουν κατατεθεί και νέες λίστες, οι οποίες αφορούν εκροές κεφαλαίων πριν από το κρίσιμο Eurogroup. Ωστόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής Δ. Συλλούρης εξέφρασε τις αμφιβολίες του αναφορικά με το κατά πόσο δόθηκαν όλα τα ονόματα που ζητήθηκαν από την Κεντρική Τράπεζα.

Παρόλα αυτά ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την απογοήτευσή του σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας. Και αυτό διότι περιέχονται ονόματα και εταιρείες που απαέσυραν χρήματα από την Κύπρο 15 μέρες μόνο πριν από την κρίσιμη διάσκεψη του Eurogroup, ενώ η Βουλή είχε ζητήσει τα ονόματα που απέσυραν χρήματα μέχρι και ένα χρόνο πριν.

Στο μεταξύ, στις λίστες που έχουν κατατεθεί στη Βουλή περικλείονται, σύμφωνα με δημοσιεύματα περίπου 6.000 άτομα και εταιρείες. Μένει μόνο να φανεί ποιοι είναι αυτοί και εάν τυχόν υπάρχουν διασυνδέσεις τους με πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους. Αναφορικά με το λόγο που δεν δίνονται στη δημοσιότητα αυτά ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι «υπάρχουν παράξενες εκροές αλλά υπάρχουν και άτομα που δεν πρέπει να στοχοποιηθούν και αυτός είναι ο λόγος που δεν δίδονται στη δημοσιότητα τα ονόματα».