Κύπρος: Σε παιδί ανήκει η σορός που ανασύρθηκε από την κόκκινη λίμνη

Το πρωί της Δευτέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες με το σόναρ και τη ρομποτική κάμερα στην κόκκινη λίμνη στο Μιτσερό με στόχο να εντοπιστεί η δεύτερη βαλίτσα, που ο καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνος φέρεται να τοποθέτησε και να πέταξε στη λίμνη ένα από τα θύματα του.

κύπρος σορός παιδιού

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η σορός που εντοπίστηκε και ανασύρθηκε το απόγευμα της Κυριακής ανήκει σε παιδί.

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, αναφερόμενος στις έρευνες που διενεργούνται προς εντοπισμό των σορών των θυμάτων, εξήγησε πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας το σύστημα σόναρ είχε σαρώσει ολόκληρη την έκτασης της λίμνης.

Πρόσθεσε ότι στις 5 το πρωί της Κυριακής δόθηκαν τα αποτελέσματα της σάρωσης, επισημαίνοντας ότι ο αναλυτής και χειριστής του σόναρ υπέδειξε κάποια σημεία αναφοράς δίδοντας μάλιστα και προτεραιότητα.

Συνεχίζοντας, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής είπε ότι στο σημείο πρώτης προτεραιότητας με τη χρήση της ρομποτικής κάμερας προσεγγίστηκε, εντοπίστηκε το αντικείμενο, σηματοδοτήθηκε και στη συνέχεια, δύτης καταδύθηκε και ανέσυρε το αντικείμενο, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν μία βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχε μία σορός.

Σε δηλώσεις του στην ΑΔΕ Λεμεσού, σε σχέση με τις υποθέσεις δολοφονιών που φέρεται να ομολόγησε ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, ο κ.Αγγελίδης είπε πως, μετά την ανεύρεση της σορού, οι εξετάσεις θα συνεχιστούν στο νεκροτομείο.

Σύμφωνα με τον κ.Αγγελίδη, οι έρευνες στη λίμνη θα συνεχιστούν για τον εντοπισμό και της τρίτης βαλίτσας, που σύμφωνα με την ομολογία του φερόμενου δράστη, περιέχει ένα ακόμα από τα θύματα του.

“Οι προσπάθειες είναι επίμονες, έχοντας υπόψη ότι γίνονται όλες οι εξετάσεις με τις διάφορες μεθόδους, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και στην άλλη περιοχή, όπου θα συνεχιστούν αργότερα”, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την παρουσίαση του υπόπτου στο Δικαστήριο, ο κ. Αγγελίδης είπε πως εκδόθηκε εναντίον του ένα τρίτο διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης του, ενώ υπέδειξε τον αυξημένο όγκο του ανακριτικού έργου. Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, έχουν ληφθεί 350 καταθέσεις, υπολείπονται άλλες 150 και έχουν παραληφθεί 352 τεκμήρια για τα οποία αναμένονται επιστημονικές και άλλες εξετάσεις .

Η ανακριτική ομάδα συνεχίζει εντατικά τις έρευνες προς πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών με τις οποιεσδήποτε εξελίξεις καταγράφονται, είπε ο Ανδρέας Αγγελίδης.

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν οποιαδήποτε αποτελέσματα από τις έρευνες του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ηλεκτρονικά δεδομένα του 35χρονου, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε πως τα αποτελέσματα που υπάρχουν είναι στη γνώση των ανακριτών και αξιολογούνται μαζί με τις υπόλοιπες μαρτυρίες, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Τέλος, ο κ.Αγγελίδης κάλεσε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην παρουσίαση των γεγονότων της υπόθεσης “γιατί είναι μια υπόθεση που είναι αρκετά σοβαρή και προχωρούμε σταθερά έτσι ώστε να διερευνηθούν όλες οι πτυχές οι οποίες υπάρχουν“.

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…