Κύπρος-Ρατσιστικό πογκρόμ: Ραγίζει καρδιές πολύτεκνη που «έχασε» το περίπτερο της (video)

Θύμα των επιθέσεων μία γυναίκα από το Βιετνάμ, η οποία είδε τους κόπους της να καταστρέφονται καθώς ακροδεξιοί κατέστρεψαν το περίπτερο που διατηρούσε.

κυπρος
Μια βιετναμέζα μητέρα τεσσάρων παιδιών έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τις  ρατσιστικές επιθέσεις που συνέβησαν στην Κύπρο. Η γυναίκα, συντετριμμένη, κλαίει με λυγμούς καθισμένη στο πεζοδρόμιο έξω από το διαλυμένο της κατάστημα ψιθυρίζοντας μέσα στο κλάμα της ότι είναι μητέρα 4 παιδιών και φοβάται για το πώς θα τα μεγαλώσει.

Οι διοργανωτές της υποτιθέμενης εκδήλωσης με θέμα το μεταναστευτικό βγήκαν στην πόλη και κατέστρεψαν κτίσματα και αυτοκίνητα με την εντύπωση ότι ανήκουν όλα σε μετανάστες ή σχετίζονται με αυτούς. Ανάμεσα σε αυτά, και το περίπτερο από το οποίο βιοποριζόταν η άτυχη γυναίκα.

 

Συμπαράσταση στην Ντάο

Η κυβέρνηση και απλοί πολίτες εκφράζουν εμπράκτως την συμπαράσταση τους στην Ντάο, την γυναίκα από το Βιετνάμ. Το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοίνωσε πως θα παράσχει οικονομική και ψυχοκοινωνική στήριξη στην ίδια και στην οικογένειά της. Ήδη, αρμόδιοι, επισκέφθηκαν την γυναίκα για να διαπιστώσουν την οικογενειακή της κατάσταση και τις ανάγκες της.

Επίσης με την γυναίκα επικοινώνησαν οι υπεύθυνοι της σελίδας Η «Μοναδικοί άνθρωποι» και αμέσως ξεκίνησε μια προσπάθεια για την συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να καλυφθεί το ποσό που χρειάζεται για να ξαναφτιάξει την επιχείρησή της. Όπως αναφέρει η σχετική ανάρτηση: «Στο πρόσωπο της είναι όλος ο πόνος κάθε ανθρώπου που δεν νιώθει ποτέ ευπρόσδεκτος όπου κι αν σταθεί».