Κύπρος: Οργή για την εκδήλωση για τον ακροδεξιό Φώτη Παπαφώτη στην Αθήνα

Οργή προκαλεί στην Κύπρο η παρουσίαση του βιβλίου «Κρόνια βιοτής» στο Σπίτι της Κύπρου, της κυπριακής πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο αναφέρεται στο γνωστό ακροδεξιό και στέλεχος της ΕΟΚΑ Β΄ Φώτη Παπαφώτη.

5ade136f1dc52478678b4567

Το ΑΚΕΛ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας για την παρουσίαση του βιβλίου.

Στην ανακοίνωση του  αναφέρει: «Ποιος είναι ο Φώτης Παπαφώτης είναι πολύ καλά γνωστό. Ο ίδιος στην αυτογραφία του δηλώνει ότι ήταν υπεύθυνος πληροφοριών της ΕΟΚΑ Β’ και Γενικός Γραμματέας και Γενικός Oργανωτικός της E.Σ.E.A., της πολιτικής οργάνωσης της ΕΟΚΑ Β’.

Σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Κώστα Γενάρη, ο Φώτης Παπαφώτης δηλώνει ότι σε συνάντηση που είχε με τον Γρίβα στην Αθήνα πριν το 1971 που ιδρύθηκε η ΕΟΚΑ Β’, εισηγήθηκε την κατάληψη της εξουσίας στην Κύπρο.

Αλλά και την περίοδο που ο Φ. Παπαφώτης ήταν τομεάρχης Καρπασίας, κατά την περίοδο της ΕΟΚΑ 1955-59, σημειώθηκαν στον τομέα του εκτελέσεις με την κατηγορία της προδοσίας, περιλαμβανομένων και αριστερών.

Στο βιβλίο του «Ο σύγχρονος εφιάλτης του έθνους ΚΚΕ & ΑΚΕΛ» παραδέχεται ότι, «… για τις εκτελέσεις στον τομέα Καρπασίας ανελάμβανα την πλήρη ευθύνη». Δηλαδή, είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες του Μένοικου, του Γιασουμή, του Τοφαρή, κ.ά.

Αυτός ο άνθρωπος θα τιμηθεί με τη συμβολή της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και του Υπουργείου Παιδείας. Προφανώς οι κυβερνώντες δεν ενδιαφέρονται αν άνθρωποι όπως τον Παπαφώτη έσπειραν το σπόρο της μισαλλοδοξίας, της διχόνοιας και με τις πράξεις τους έφεραν την Τουρκία στην Κύπρο.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας οφείλουν απαντήσεις».

Διαμαρτυρία στην πρεσβεία

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Παραρτήματος Ελλάδας, της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Εργαζομένων Ελλάδας και της Προοδευτικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών Αθήνας επισκέφτηκε σήμερα την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Πρέσβη Κυριάκο Κενεβέζο.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εκφραστεί έντονη διαμαρτυρία για την παρουσίαση από το Σπίτι της Κύπρου σήμερα 23 Απριλίου 2018 του βιβλίου του Ζήνωνα Ζανέττου με τίτλο «Κρόνια Βιοτής», που σύμφωνα με την πρόσκληση είναι αφιερωμένο στον Τομεάρχη Καρπασίας της ΕΟΚΑ Φώτη Παπαφώτη. Η αντιπροσωπεία δήλωσε ότι η παραπάνω ενέργεια έχει προκαλέσει αισθήματα αγανάκτησης μεταξύ των απογόνων των θυμάτων αυτής της μισαλλοδοξίας, κάποιοι εκ των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η «αγιογραφία» ενός ανθρώπου που δεδηλωμένα πολέμησε
την Κυπριακή Δημοκρατία     

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…