Newsroom

Newsroom

Κύπρος: Ερογλου καλεί Αναστασιάδη για διαπραγματεύσεις την επόμενη εβδομάδα

Με γραπτή του δήλωση ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου κάλεσε σε διαπραγματεύσεις, την ερχόμενη εβδομάδα, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας…

erogloy

Με γραπτή του δήλωση ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου κάλεσε σε διαπραγματεύσεις, την ερχόμενη εβδομάδα, τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Έρογλου ανέφερε ότι με τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ συζήτησαν για την Κοινή Διακήρυξη και το πώς να ξεπεράσουν τα προβλήματα. Έχουμε εξηγήσει, είπε, «την εποικοδομητική στάση της τουρκοκυπριακής πλευράς σε αυτή την κρίσιμη φάση».

Η προσέγγιση και η στρατηγική της πλευράς του, είπε, είναι να «διασφαλιστεί η συνέχιση της συνεργασίας που προσπαθούμε να δημιουργήσουμε». Ισχυρίστηκε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είχε πάντοτε την προσέγγιση ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι εύλογες ανησυχίες της άλλης πλευράς και αυτές να αντικατοπτρίζονται στις προτάσεις τους.

«Επέδειξα πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα και θα συνεχίσω με στόχο μια ενωμένη Κύπρο. Αναμένω την ίδια στάση και από τον κ. Αναστασιάδη. Είμαστε έτοιμοι για την πρώτη συνάντηση των ηγετών, σε μια εβδομάδα αν αυτό γίνει αποδεκτό από την ελληνοκυπριακή πλευρά ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις εκεί που σταμάτησαν», είπε ο κ. Ερογλου.

«Τώρα είναι η ώρα να αποφασίσουμε. Καλώ τον κ. Αναστασιάδη και πάλι. Αυτή την φορά, μην απορρίψεις τη χείρα φιλίας που σου τείνω και ας αρχίσουμε διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε μια συνολική λύση το πρώτο τρίμηνο του 2014», κατέληξε ο τουρκοκύπριος ηγέτης.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…