Newsroom

Newsroom

Kύπρος: Διαμαρτυρία για «El Diablo» με σταυρούς και πανό έξω από ΡΙΚ

Σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου αναφέρει πως «το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό»(!)

60438cbb825e63467574a892

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν πολίτες έξω από το ΡΙΚ για το τραγούδι, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision, που φέρει τον τίτλο “El Diablo” («Ο διάβολος»).

Σε ανακοίνωσή της η Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου αναφέρει πως «το συγκεκριμένο τραγούδι «el diablo» αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξάλλου εσείς το είπαμε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας».

Οι διαμαρτυρόμενοι παρέδωσαν ψήφισμα στον διευθυντή ειδήσεων του ΡΙΚ, Πανίκο Χατζηπαναγή, δηλώνοντας ότι «η θέση τους είναι πως το τραγούδι εξυπηρετεί αλλότρια κίνητρα, είναι ένας ύμνος σε σκοτεινές δυνάμεις, ενώ δεν υπάρχει κανένα καλλιτεχνικό υπόβαθρο σε αυτό το τραγούδι και το ΡΙΚ έχει τον χρόνο να εξεύρει ένα τραγούδι που θα προβάλλει το πρόβλημα επιβίωσης του κράτους και της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Κύπρο».

«Δεν είναι απλό το θέμα, έχετε βάλει την κυπριακή σημαία, αν δεν εβάζατε την κυπριακή σημαία δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Η Κύπρος δεν είναι νήσος των σατανιστών, η Παναγία πάτησε το πόδι της στην Κύπρο, πέρασε τόσους κατακτήσεις αλλά δεν παρέδωσε την πίστη της. Αρνούμαστε να μας εκφράζετε. Μπορείτε είτε να αποσύρετε τη συμμετοχή είτε τη σημαία της Κύπρου» υπογράμμισε διαδηλωτής.

Σε δηλώσεις της στο σημείο, διαμαρτυρόμενη αναφέρει ότι βρίσκεται στον χώρο για να δηλώσει πως διαφωνεί με την επιλογή του τραγουδιού γιατί εξυψώνεται ο διάβολος. «Σήμερα θα ήθελα να πω ότι η μόνη οδός για τον Ουρανό είναι ο Ιησούς Χριστός, ενώ ο διάβολος είναι ψεύτης, κλέφτης και ανθρωποκτόνος, όπως λέει το Ευαγγέλιο. Δεν θέλουμε να εκπροσωπήσει την Κύπρο, που ανήκει σε χριστιανικό έθνος, αυτό το τραγούδι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι διαμαρτυρόμενοι κρατούν πανό, στα οποία αναγράφεται «αγαπάμε τον Χριστό», ενώ κάποιοι κρατούν και σταυρούς. 

Πηγή: philenews

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…