Newsroom

Newsroom

Κύπρος: Αυτοδιαλύθηκε μετά από πενταετή θητεία η Βουλή

Η κυπριακή Βουλή αυτοδιαλύθηκε την Πέμπτη, με βάση το άρθρο 67 του Συντάγματος και αφού συμπλήρωσε πενταετή θητεία, ενώ στις 22 Μαΐου αναμένεται η διεξαγωγή των εκλογών.

570ffeee1dc5240e4f8b45ee

Πριν από τη διάλυσή της, η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο και τους κανονισμούς για τις δημόσιες συμβάσεις. Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές όλων των κομμάτων πλην εκείνων του ΑΚΕΛ, οι οποίοι απείχαν.

Την Πέμπτη έκλεισε ο κύκλος της κοινοβουλευτικής παρουσίας του προέδρου της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο οποίος διετέλεσε βουλευτής για τριάντα πέντε χρόνια.

Ο κ. Ομήρου χαρακτήρισε ουσιώδη προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας την ενδυναμωμένη και αποφασιστική συμμετοχή της Βουλής των αντιπροσώπων, στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Τόνισε επίσης ότι «η δημοκρατία χρειάζεται έναν καινούργιο άνεμο αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας και εμπιστοσύνης, έναν άνεμο που θα θέσει τέρμα στις κάθε είδους διαμεσολαβήσεις στο κράτος και για την προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Τα έδρανα του Κοινοβουλίου αποχαιρέτησαν και άλλοι 13 βουλευτές, οι οποίοι δεν διεκδικούν επανεκλογή. Πέντε από αυτούς είναι από το ΑΚΕΛ, πέντε από την ΕΔΕΚ, τρεις από το ΔΗΚΟ και ένας βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…