Newsroom

Newsroom

Κύπρος: Απίστευτος σκοταδισμός – Απέσυραν παιδικό βιβλίο απ’ τα σχολεία το οποίο έδειχνε τα είδη οικογένειας που υπάρχουν

Απαράδεκτα τα όσα συνέβησαν στην Κύπρο μετά την απόσυρση βιβλίου

Κύπρος

Απίστευτα και απαράδεκτα είναι όσα συμβαίνουν στα σχολεία της Κύπρου, καθώς μετά από έντονες διαμαρτυρίες από γονείς και από το «Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών», αποσύρθηκε παιδικό βιβλίο.

Πιο συγκεκριμένα ο λόγος που έγινε αυτό είναι το γεγονός ότι το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη «Οικογένεια είναι…» απλά παρουσίαζε τα είδη οικογένειας που υπάρχουν δίπλα μας και σε μερικές σελίδες είχε παιδιά με δυο μπαμπάδες, αλλά και δυο μαμάδες.

Το παραπάνω φαίνεται πως δεν άρεσε καθόλου σε κάποιους με αποτέλεσμα το «Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών» να εκδώσει ανακοίνωση για το βιβλίο.

Αυτή ανέφερε: «Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και κατ’ επέκταση στα όσα σαθρά διαδραματίζονται γύρω μας τον τελευταίο καιρό, απαιτούμε ως κύπριοι πολίτες, μέλη του κοινωνικού συνόλου της χώρας μας, την άμεση έρευνα για να διαπιστωθεί ποιός διοχέτευσε το προαναφερόμενο υλικό, το οποίο και επισυνάπτεται, σε παιδάκια του νηπιαγωγείου.

Αυτές οι εικόνες, πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρότυπα.

Τονίζουμε, ότι θα επιδείξουμε μηδενική ανοχή σε τέτοιες ύπουλες προσπάθειες ψυχικού εκφυλισμού των παιδιών μας και προαγωγή τους στα ψυχανώμαλα πρότυπα του οποιουδήποτε.

Κανένα παιδάκι δεν είναι δυνατόν να θεωρείται ότι ευημερεί, μεγαλώνοντας εκτός της φύσης του. Τέτοιες εικόνες το μόνο που μπορεί να επιφέρουν στα παιδιά και δη του νηπιαγωγείου, είναι σύγχυση ταυτότητας και άλυτα ψυχολογικά θέματα τα οποία και δύνανται να τα επηρεάσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Κανένας σεξουαλικός προσανατολισμός, όπως αρέσκονται να τον ονομάζουν, δεν μπορεί να αποπροσανατολίζει τα παιδιά μας εκτός των φυσιολογικών πλαισίων και μάλιστα εν αγνοία των γονέων τους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ενδελεχή έρευνα για την προέλευση αυτών των εικόνων, καθώς και την άμεση απόσυρση τους από τα οποιαδήποτε σχολεία.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, επιφυλασσόμεθα όλων των νομικών μας δικαιωμάτων».

Από την πλευρά τους οι Εκδόσεις Διόπτρα, αποφάσισαν να απαντήσουν σε όλη αυτή την παράνοια με μια τρυφερή ανάρτηση, όπως ακριβώς και το βιβλίο.

Αυτή ανέφερε: «Με λύπη και απογοήτευση διαβάσαμε πως μια ομάδα πολιτών στην Κύπρο χαρακτήρισε «ανήθικο» και «ανάρμοστο» το παιδικό βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη «Οικογένεια είναι…», που κυκλοφόρησε το 2020 και μιλάει για τα διαφορετικά είδη οικογένειας που υπάρχουν παντού γύρω μας.

Η ομάδα αυτή (Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών) ζήτησε από το Υπουργείο Παιδείας την απόσυρση του βιβλίου από τη βιβλιοθήκη ενός νηπιαγωγείου, καθώς όπως γράφουν στην επιστολή τους: «Αυτές οι εικόνες, πρωτίστως προσβάλλουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογένειας, το κάθε τι φυσιολογικό και παραπέμπουν σε ψυχανώμαλους ανθρώπους, που ακολουθούν κατά πόδας τα δυτικά πρότυπα».

Με ακόμη μεγαλύτερη λύπη διαβάσαμε πως ο Διευθυντής της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας επιβεβαίωσε ότι έγινε διερεύνηση των συγκεκριμένων καταγγελιών, σημειώνοντας ότι «Ναι, όντως ευσταθεί ότι αυτό το βιβλίο δόθηκε σε νηπιαγωγείο. Δεν υπάρχει κάτι μεμπτό εδώ. Το μεμπτό είναι εκεί όπου επιλέγονται κάποια βιβλία, τα οποία προκαλούν. Φαίνεται ότι αυτό το βιβλίο προκαλεί. Έχει αποσυρθεί», κατέληξε.

Ναι, προκαλεί.

Προκαλεί να μην βιώσει κανένα παιδί την περιθωριοποίηση, την απόρριψη, τον εκφοβισμό επειδή η οικογένειά του ίσως να μη μοιάζει με τις οικογένειες των υπόλοιπων παιδιών. Μπορεί να είναι μια οικογένεια με δύο μαμάδες ή μπαμπάδες, με έναν γονιό, με τον παππού να το φροντίζει, με γονείς άλλης θρησκείας ή εθνικότητας.

Το βιβλίο της Κατρίνας Τσάνταλη και η εικονογράφηση του Κώστα Θεοχάρη έχουν ως επίκεντρο την αγάπη και την ασφάλεια που συνιστούν μια οικογένεια.

Και το μήνυμά του είναι απλό και δυνατό: Να μην αποκλείουμε κανέναν από την κοινωνία μας, αλλά να φροντίσουμε να υπάρχει συμπερίληψη για όλες και όλους».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…