Κυπριακός Τύπος: Μας "πούλησε" η Αθήνα στο θέμα Βγενόπουλου

Για κωλυσιεργία στην καλύτερη των περιπτώσεων και για ένα παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο επιχειρεί να «καλύψει» τους υπόπτους στην Αθήνα όσον αφορά την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου στη χειρότερη, κάνει λόγο η εφημερίδα Πολίτης.

574d5f4c1dc524ba0b8b4651

Με ένα αρκετά σκληρό του άρθρο ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παρούτης ασκεί αυστηρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση αλλά και στις ελληνικές Αρχές για το θέμα του Βγενόπουλου. Ο «Πολίτης» επισημαίνει πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα «πουλάει» την Κύπρο υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα φαίνεται να υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα και λίγοι έντιμοι δικαστές.

Με τίτλο «Μας πούλησε η Αθήνα», ο κύπριος δημοσιογράφος αναφερόμενος στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που έγινε ποτέ στη χώρα του σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και με την εμπλοκή κάποιων «επιχειρηματιών» από την Ελλάδα ασκεί στο άρθρο του κριτική και για την υπόθεση των δυο φυγόδικων συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο.

«Πώς είναι δυνατόν ενάμιση σχεδόν μήνα από την απόφαση του συμβουλίου του Αρείου Πάγου να εκδοθούν οι δύο συνεργάτες του Βγενόπουλου στην Κύπρο, αυτοί να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην ελληνική επικράτεια χωρίς να εντοπίζονται;», διερωτάται η εφημερίδα Πολίτης ενώ σημειώνει πως τα «αδέρφια τους» (σ.σ οι Έλληνες) «υιοθετούν το λεκτικό Βγενόπουλου για να μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους».

Τέλος, ο Σωτήρης Παρούτης αντιπαραθέτει μια αντίστοιχη αίτηση δικαστικής συνδρομής που ζητήθηκε όμως από την ελληνική πλευρά. Αυτή αφορούσε την έκδοση του πρώην κύπριου υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη.

Η κυπριακή πολιτεία μάλιστα αναγκάστηκε προκειμένου να βοηθήσει τις ελληνικές Αρχές να προχωρήσει μέχρι και στην τροποποίηση του Συντάγματός της.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο που συμπεριλαμβάνεται και στο Πρωτοσέλιδο του «Πολίτη»:


Μας πούλησε η Αθήνα

Του Σωτήρη Παρούτη

Η στάση που τηρεί η Αθήνα στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής που υπέβαλε η Κύπρος είναι το λιγότερο προκλητική.

Γιατί πέραν από τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από Ευρωπαϊκές οδηγίες και διεθνείς συμβάσεις, υπάρχει και η ιδιάζουσα σχέση. Και δεν είναι εδώ που καθίσταται διαχρονικός ο στίχος του Μιχάλη Πασιαρδή «δεν είναι η πρώτη φορά που μας πουλήσατε…».

Γράφουμε τα πιο πάνω έχοντας πλήρη συνείδηση για το τι παίζεται σε σχέση με το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που συνετελέσθη σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών της Κύπρου, με την εμπλοκή και κάποιων «επιχειρηματιών» από την Ελλάδα. Τρία και βάλε χρόνια από την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας, οι έρευνες των ανακριτών είναι πασιφανές ότι προσκρούουν, υπό την καλύτερη εκδοχή, σε μια άνευ προηγουμένου κωλυσιεργία των ελληνικών εισαγγελικών και διωκτικών αρχών, και υπό τη χειρότερη, σε ένα παραδικαστικό κύκλωμα που επιχειρεί να «καλύψει» τους εν Αθήναις υπόπτους.

Πέρα από τα όσα αποκαλύπτονται για εισαγγελείς οι οποίοι διαπλέκονται απροκάλυπτα με εμφανή στόχο την εξυπηρέτηση μέχρι τέλους των συμφερόντων του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Marfin-Laiki Ανδρέα Βγενόπουλου και των στενών συνεργατών του, υπάρχει και η συμπαιγνία της ελληνικής Αστυνομίας και κατ’ επέκταση του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης σε σχέση με τους δύο φυγόδικους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι ενώπιον δικαστηρίου της Κύπρου. Πώς είναι δυνατόν ενάμιση σχεδόν μήνα από την απόφαση του συμβουλίου του Αρείου Πάγου να εκδοθούν οι δύο συνεργάτες του Βγενόπουλου στην Κύπρο, αυτοί να κυκλοφορούν ελεύθεροι στην ελληνική επικράτεια χωρίς να εντοπίζονται; Ειδικά εκεί, όπου είναι τοις πάσι γνωστό ότι υπάρχει και η τεχνική υποδομή που θα βοηθούσε προς την κατεύθυνση εντοπισμού τους.

Εν ολίγοις είναι εξόφθαλμο ότι τα «αδέλφια» μας στην Ελλάδα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κάποιων έντιμων δικαστικών, υιοθετούν το λεκτικό Βγενόπουλου για να μας γράφουν (εμάς τους Κύπριους!) στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Το πλέον λυπηρό είναι ότι η παρούσα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία υποσχέθηκε να πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή, αποδεικνύεται ότι ούτε αυτή έχει τις αντιστάσεις.

Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι όταν ζητήθηκε αντίστοιχη δικαστική συνδρομή το 2013 από την Ελλάδα για την έκδοση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Ντίνου Μιχαηλίδη, η κυπριακή πολιτεία προχώρησε μέχρι και στην τροποποίηση του Συντάγματος για να φανεί συνεπής στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Καταληκτικά, λοιπόν, επισημαίνουμε ότι για την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας κάποιοι ευθύνονται, ανεξαρτήτως του πού κρύβονται τώρα. Και η Αθήνα οφείλει να αρθεί στο ύψος της!

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

5650405

Αγανάκτηση στα δυτικά προάστια από τις διακοπές ρεύματος εν μέσω καύσωνα – Μαζικές οι διαμαρτυρίες στα social media

Χωρίς ρεύμα μέσα σε ένα καλοκαίρι με θερμοκρασίες ρεκόρ

Fake δημοσίευμα από το enikos.gr σε βάρος της Έλενας Ακρίτας – Τι κατήγγειλε η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

ΑΚΡΙΤΑ 1

Fake δημοσίευμα από το enikos.gr σε βάρος της Έλενας Ακρίτας – Τι κατήγγειλε η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στην κόντρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στην Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και την Ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, ένοχος...για…