Κυπελλούχος Ελλάδος ο ΠΑΟΚ…στον τελικό της ντροπής

O ΠΑΟΚ είναι ο νέος Κυπελλούχος Ελλάδος. Επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ και κατέκτησε τον τίτλο. Πέρα από τα πρωτοφανή επεισόδια ο τελικός στιγματίστηκε και από το οφσάιντ-γκολ του Ενρίκε που έκρινε το τρόπαιο

590e29f61dc524cc078b45a9

Ο ΠΑΟΚ είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2017. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης νίκησε στον τελικό του Πανθεσσαλικού σταδίου την ΑΕΚ με 2-1, παίρνοντας τον τίτλο από την Ένωση που ήταν η περυσινή νικήτρια.

Μια νίκη που σκιάστηκε όμως από τα πολύ σοβαρά κι εκτεταμένα επεισόδια που προηγήθηκαν του αγώνα, αλλά και το πεντακάθαρο οφσάιντ του Ενρίκε στη φάση του νικητήριου γκολ.

Η μακεδονική ομάδα νίκησε τους «κιτρινόμαυρους» για πρώτη φορά σε τέσσερις τελικούς και κατάκτησε το πέμπτο τρόπαιο ύστερα από 18 αγώνες.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε στο 24′ με τον Μπίσεβαρ, η Ένωση ισοφάρισε στο 26′ με τον Χριστοδουλόπουλο και ο Ενρίκε στο 81′ έδωσε τη νίκη και το τρόπαιο. Είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ νικά την ΑΕΚ σε έναν τελικό.

Το ματς

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με το ξεκίνημα του αγώνα, πιέζοντας πολύ σωστά στο χώρο του κέντρου. Οι “μάχες” των παικτών ήταν δυνατές, με τον Μάτος να.. γλιτώνει την κίτρινη κάρτα, για αγκωνιά στον Πατίτο.

Μέχρι το 20λεπτο είδαμε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, αλλά με πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις. Στο 24′ το παιχνίδι πήρε.. φωτιά. Ο Τζάλμα Κάμπος έφυγε από δεξιά (ο Ντίντακ δεν μπόρεσε να τον συγκρατήσει), πάτησε περιοχή και γύρισε τη μπάλα, ο Τσιγκρίνσκι έκοψε αρχικά, όμως η μπάλα επέστρεψε στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, ο οποίος σέντραρε στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος Μπίσεσβαρ με σουτ στην κίνηση -η μπάλα βρήκε λίγο στον Γκάλο- έγραψε το 1-0.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση και μάλιστα με… βοήθεια (26′)! Ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε το μακρινό σουτ από δεξιά, ο Γλύκος προσπάθησε να μπλοκάρει, όμως του έφυγε η μπάλα από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Πέρα από τα δυο γκολ, οι δυο “δικέφαλοι” είχαν από μια ακόμα καλή φάση στο πρώτο ημίχρονο. Στο 32′ ο Χριστοδουλόπουλος έπιασε μια μακρινή “ρουκέτα” αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Γλύκου, ενώ στο 39′ η προσπάθεια του Μπίσεσβαρ έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό “γ” του Ανέστη. 

Η Ένωση προσπάθησε να αιφνιδιάσει με την έναρξη της επανάληψης και ο Πατίτο είδε στο 46′ το πλασέ του στην κίνηση να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ. Το παιχνίδι είχε κακή εικόνα, με πολλά λάθη εκατέρωθεν. Υπήρχαν όμως και οι εξαιρέσεις. Χριστοδουλόπουλος και Γκάλο τα πήγαν πολύ καλά στα δεξιά των “κιτρινόμαυρων” (το ίδιο και ο Μάνταλος από τα αριστερά), την ώρα που οι Μπίσεσβαρ και Κάμπος ήταν πολύ κινητικοί για τον ΠΑΟΚ. Αντιθέτως, οι Σάκχοφ και Τσίμιροτ δεν φάνηκαν για τους τυπικά γηπεδούχους.

Με την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, ο Χιμένεθ θέλησε να δώσει.. ζωή στο κέντρο του, βάζοντας τον Γαλανόπουλο δίπλα στους Γιόχανσον – Σιμόες (βγήκε ο Πατίτο και το σύστημα άλλαξε σε 4-3-3). ο Ίβιτς απ’ την μεριά του κράτησε το δικό του σύστημα (4-3-3) όταν άλλαξε τον Κάμπος με τον Ενρίκε (73′). Η Ένωση έδειξε με τις κινήσεις της να είναι πιο απειλητική αλλά ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 2-1 με την “χρυσή” του αλλαγή να σκοράρει από θέση οφσάιντ.

Στο 81′ ο Λέοβατς έκανε το γέμισμα από αριστερά και ο.. εκτεθειμένος Ενρίκε -με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη για το 2-1 το οποίο πανηγυρίστηκε έξαλα από τους οπαδούς του (κάποιοι μπήκαν και στο ταρτάν). Η Ένωση έψαξε το γκολ που θα την πήγαινε στην παράταση, αλλά δεν το βρήκε, παρά την πίεση που άσκησε κι έτσι η κούπα πήγε στη Θεσσαλονίκη.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…