Κυνικός Σόιμπλε: «Δεν είναι αυτονόητο το ηλεκτρικό ρεύμα – Ας φορέσουν δυο πουλόβερ οι Γερμανοί»

Αυτή τη φορά οι κατηγορίες του δε στράφηκαν κατά των λαών του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά κατά των πολιτών της ίδιας του της χώρας.

591423801dc524c7248b4698

Την απόλυτη κυνικότητά του έδειξε για άλλη μια φορά ο πρώην υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στη Bild σε σχέση με τον δύσκολο χειμώνα που θα έρθει σε ό,τι αφορά την ενέργεια, τη θέρμανση και την ακρίβεια.

Σε δήλωσή του, ο Σόιμπλε χαρακτήρισε «κακομαθημένη» τη γερμανική κοινωνία, καλώντας τους συμπολίτες του να ντυθούν πιο ζεστά, αλλά και να μη θεωρούν δεδομένο και αυτονόητο ούτε καν το ηλεκτρικό ρεύμα.

«Πολλοί Γερμανοί θα πρέπει να παγώσουν αυτόν τον χειμώνα», επισήμανε στον κ. Σόιμπλε ο δημοσιογράφος, για να πάρει την απάντηση: «Τότε απλά ας φορέσουν ένα πουλόβερ. Ή ίσως και ένα δεύτερο πουλόβερ. Δεν πρέπει να γκρινιάζουμε για αυτό, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλά δεν είναι αυτονόητα», ούτε καν το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο, όπως είπε, μπορεί κάποιες φορές να διακοπεί. «Για αυτό θα πρέπει να έχουμε πάντα στο σπίτι μερικά κεριά, σπίρτα και έναν φακό».

Μάλιστα, δήλωσε ανήσυχος από το γεγονός, όπως είπε, ότι όλο και περισσότεροι Γερμανοί προτιμούν να εργάζονται όλο και λιγότερο. «Παντού υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού και η εμπειρία μου είναι ότι δεν είναι ικανοποίηση στη ζωή να διασκεδάζεις συνέχεια», ανέφερε.

Ο κ. Σόιμπλε εξηγεί ακόμη ότι το κράτος δεν μπορεί να απαλλάξει όλους από τα επιπλέον βάρη, αλλά θα πρέπει να βοηθήσει εκείνους οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη.

«Στους άλλους θα πρέπει να πούμε: Εν ανάγκη, ας μην πας μια φορά διακοπές», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για τον κίνδυνο «να πιστεύουμε ότι το κράτος είναι κάτι που πρέπει απλώς να παρέχει στους πολίτες του όλο και περισσότερα, ένα είδος σούπερ μάρκετ στο οποίο οι πολίτες είναι κυνηγοί προσφορών». Τόνισε επίσης ότι δεν αποτελεί βιώσιμη κατάσταση να πιστεύουν οι πολίτες ότι το κράτος μπορεί να κάνει τα πάντα.

Για μια ακόμη φορά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατάφερε να διχάσει με τις δηλώσεις του. Μόνο που αυτή τη φορά οι κατηγορίες του δε στράφηκαν κατά των λαών του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά κατά των πολιτών της ίδιας του της χώρας.

 

Μπακογιάννη: Σάλος με δήλωση για τον Καραμανλή – «Κανείς δεν μπαίνει στα παπούτσια του» (video)

Μπακογιάννη 1

Μπακογιάννη: Σάλος με δήλωση για τον Καραμανλή – «Κανείς δεν μπαίνει στα παπούτσια του» (video)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τα Τέμπη, πως «κανένας δεν…