Κυνικός ο Καιρίδης για το θάνατο των μεταναστών στον Έβρο

«Η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης» ανέφερε ο Δημήτρης Καιρίδης.

kair

Το μεσημέρι της Τρίτης στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο βρέθηκαν απανθρακωμένοι 18 μετανάστες, ανάμεσα τους και δύο παιδιά, νότια του Άβατα στον Έβρο, όπου μαίνεται η πύρινη λαίλαπα εδώ και τέσσερες μέρες.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα προχώρησε σε μια μάλλον προέβη προκλητική δήλωση, προσπαθώντας να διώξει τις όποιες ευθύνες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να τις μετατοπίσει στους διακινητές.

«Με μεγάλη θλίψη, πληροφορηθήκαμε τον θάνατο 18, τουλάχιστον, μεταναστών από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς. Παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής, η τραγωδία αυτή επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, τους κινδύνους της παράτυπης μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουμε και καταγγέλλουμε, εκ νέου, τη δολοφονική δράση των εγκληματιών διακινητών (και όσους τους διευκολύνουν) και το εμπόριο των παράτυπων ροών, το οποίο είναι αυτό που θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή πολλών μεταναστών και στη στεριά και στη θάλασσα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Καλό βέβαια θα ήταν ο κ. Καιρίδης να προσπαθούσε να βρει τη λύση όλου του ζητήματος ως αρμόδιος υπουργός και να μην προσπαθεί απλά να διαχειριστεί και αυτό το τραγικό περιστατικό επικοινωνιακά για να αποποιηθεί η κυβέρνηση τις ευθύνες.

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Screenshot 2024 06 15 214341

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Οι 53 Φορείς και Συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου…

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Screenshot 2024 06 15 210438

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Μεταξύ των διαδηλωτών στο Παρίσι, ορισμένοι φώναζαν επίσης «Ελεύθερη Παλαιστίνη, viva Palestina» και φορούσαν παλαιστινιακά…