Κυνικός Γεραπετρίτης για νεκρό εργάτη στο Πέραμα: Δεν ήμασταν εμείς κυβέρνηση όταν συνέβη – Στο Πέραμα ψήφισαν ΝΔ!

Βγάζει την ουρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη απ' έξω ο Γεραπετρίτης υποννοώντας ότι οι ευθύνες ανήκουν στην... υπηρεσιακή κυβέρνηση των λίγων ημερών.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη 13 3 screenshot

Με κυνισμό αντιμετώπισε τα ερωτήματα για τον νεκρό εργάτη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ο πρ. υπουργός Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη χθεσινή του παρουσία στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη.

Συγκεκριμένα, αναφέρομενη στο δυστύχημα που έγινε την περασμένη Δευτέρα, η δημοσιογράφος ρώτησε αν το θέμα της εργασιακής ασφάλειας θα απασχολήσει την επόμενη κυβέρνηση εάν εκλεγεί τελικά η ΝΔ.

Η αντίδραση του κ. Γεραπετρίτη ήταν κυνική αφού μετά από μια γενικόλογη αναφορά στην ανάγκη στήριξης της ασφάλειας των εργαζομένων από την πολιτεία έσπευσε να… θυμίσει ότι οι πολίτες στο Πέραμα εμπιστεύτηκαν στις προηγούμενες εκλογές τη ΝΔ.

Ωστόσο, το ρεσιτάλ κυνισμού συνεχίστηκε μετά τις επίμονες ερωτήσεις της Νατάσας Γιάμαλη, η οποία υπογράμμισε τις καταγγελίες των εργαζομένων για ελλιπείς ελέγχους τα Σαββατοκύριακα και τα απογεύματα και την ανυπαρξία του ΣΕΠΕ.

Ήταν τότε που ο Γιώργος Γεραπετρίτης επιστράτευσε το ίδιο επιχείρημα που είχε χρησιμοποιήσει προ ημερών και η Νίκη Κεραμέως όταν ξέσπασε το φιάσκο της Τράπεζας Θεμάτων, η οποία… υπενθύμισε ότι το θέμα προέκυψε μια ημέρα μετά την αποχώρηση της ίδιας από το υπουργείο στο οποίο προΐστατο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το ίδιο άλλωστε είχε υποστηρίξει και ο Άκης Σκέρτσος, επιρρίπτοντας ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση των λίγων ημερών, τον… ΣΥΡΙΖΑ και την απλή αναλογική!

Τη σκυτάλη λοιπόν πήρε χθες και ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος απάντησε στο σχετικό ερώτημα λέγοντας ότι «το δυστύχημα αυτό συνέβη ενόσω δεν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση».

Ολόκληρος ο διάλογος της Νατάσας Γιάμαλη με τον Γιώργο Γεραπετρίτη:

ΝΓ: Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη καταγγέλλουν και ελλιπή μέτρα ασφαλείας και ελλιπείς ελέγχους. Είναι κάτι που θα σας απασχολήσει; Θα κάνετε κάποια τομή εκεί;

ΓΓ: Πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια των φαινομένων, θα πρέπει να σταθούμε πάνω από τα θέματα αυτά. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους, να ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας και να φροντίζει έτσι ώστε οι εργοδότες να συμμορφώνονται απολύτως με τον νόμο. Έχοντας πει αυτό, θέλω να σας πω ότι η ΝΔ κατήγαγε ιστορικά υψηλά ποσοστά στις λαϊκές συνοικίες και δη του Περάματος. Νομίζω εν μέρει, και επειδή αναβίωσε η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, επειδή τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ξαναλειτούργησαν μετά από καιρό, το ίδιο και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, γίνεται μια πολύ μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια για να αποκτήσουν ζωή όλες αυτές οι επιχειρηματικές μονάδες, κρίσιμες για την εθνική οικονομία αλλά και για την εθνική Άμυνα, οι οποίες βρίσκονταν εν υπνώσει τόσο καιρό. Έχετε δίκιο, είναι χρέος της πολιτείας και θα σταθούμε πάνω από τα ζητήματα ασφαλείας των εργαζομένων.

ΝΓ: Έχουν κάνει αρκετές απεργίες το τελευταίο διάστημα αυτοί οι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας εντατικοποίηση της εργασίας, ελλιπή μέτρα ασφαλείας και ένα ΣΕΠΕ ανύπαρκτο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι η Ελλάδα 2.0 ή η Ελλάδα του 2027. Θα είχε ενδιαφέρον να το κοιτάξετε ανεξάρτητα με το τι ψήφισε ο κόσμος στο Πέραμα.

ΓΓ: Μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι το κοιτάμε. Νομίζω ότι και η Επιθεώρηση Εργασίας και όλοι οι φορείς ελέγχου του υπουργείου Εργασίας κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αν υπάρχουν ζητήματα υπερβάσεων…

ΝΓ: Ο εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν πάνε μετά το απόγευμα ή τα ΣΚ για ελέγχους.

ΓΓ: Το καταλαβαίνω ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να υπάρχουν ζητήματα που να έχουν να κάνουν με την πληρότητα ή την επιμέλεια των ελέγχων. Αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα είναι αυτονόητο ότι θα προσπαθήσουμε να τα μετριάσουμε όταν θα έρθουμε και αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός να έρθουμε στην κυβέρνηση. Διότι το δυστύχημα αυτό συνέβη ενόσω δεν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση. Σε κάθε περίπτωση το κρίσιμο είναι οπωσδήποτε να ενισχυθεί η εργασιακή ασφάλεια και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι μείζων προτεραιότητα.

Δείτε το βίντεο με τα όσα είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης:

Ηράκλειο: ΕΔΕ στο σχολείο όπου φοιτούσε η 17χρονη Νικολέτα που έπεσε από γέφυρα του ΒΟΑΚ

kriti arxiki 1

Ηράκλειο: ΕΔΕ στο σχολείο όπου φοιτούσε η 17χρονη Νικολέτα που έπεσε από γέφυρα του ΒΟΑΚ

«Η κυβέρνησης που αδιαφορεί επιδεικτικά για τον… ψυχικό μαραθώνιο των παιδιών και εφήβων να βρουν…

Παραδόθηκε στις αρχές ο Απόστολος Λύτρας μετά το ένταλμα σύλληψης – Οι δυο λόγοι που θα οδηγηθεί στις φυλακές

lytras 555

Παραδόθηκε στις αρχές ο Απόστολος Λύτρας μετά το ένταλμα σύλληψης – Οι δυο λόγοι που θα οδηγηθεί στις φυλακές

Το ένταλμα εκδόθηκε, καθώς κρίθηκε ότι παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που του είχαν επιβληθεί και…

Θέμης Σοφός: «Ο Απόστολος Λύτρας έριξε 30 μπουνιές στη Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσα στο αυτοκίνητο» (video)

profile player 960x540 20

Θέμης Σοφός: «Ο Απόστολος Λύτρας έριξε 30 μπουνιές στη Σοφία Πολυζωγοπούλου μέσα στο αυτοκίνητο» (video)

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του Θέμη Σοφού για τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου…