Κυνική ομολογία Μητσοτάκη-Bλέπει τους πρόσφυγες ώς «είλωτες» και εργατικά χέρια

Αντί για απαντήσεις για την τραγωδία, ο Μητσοτάκης «θυμήθηκε» το ΕΣΥ τους μισθούς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στο τέλος έδειξε την «ορμπανική» του πλευρά

mitsotakis diakanalaiki

Σκάρτα τρεις μέρες κράτησε το εθνικό πένθος και η οδύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους εκατοντάδες πνιγμένους πρόσφυγες του αλιευτικού. Ο πρόεδρος της ΝΔ στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε από τις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, εν όψει των εκλογών, έδειξε για μια ακόμη φορά το σκληρό του φιλελέυθερο πρόσωπο, ενώ πρωτίστως φρόντισε να κάνει μια αναδρομή για την κατάρρευση στο ΕΣΥ που ο ίδιος είχε οδηγήσει με την πολιτική του, κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ, αποποιήθηκε των ευθυνών του κατά την προσφιλή του τακτική, και συντάχθηκε με καθυστέρηση στην αγωνία των πολιτών για τις παραβλέψεις στο ΕΣΥ, αναφέροντας: «Οι πολίτες έχουν δίκιο να αγωνιούν και να ζητούν δραστικές παρεμβάσεις. Για μένα η αναμόρφωση του ΕΣΥ είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα. Το ΕΣΥ δοκιμάστηκε στην πανδημία, έδειξε και αρετές και αδυναμίες. Προβληματίζομαι όταν μου λένε ότι ένα τακτικό χειρουργείο αργεί μήνες. Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην αναμόρφωση των επειγόντων περιστατικών και στην ανακαίνιση των κέντρων υγείας με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αν προσθέσετε εμπεριστατωμένη πολιτική προληψης και α βαθμιας φροντίδας έχουμε ολιστική προσέγγιση. Στο μεσοπρόθεσμο δεν συμπεριλαμβάνονται ποτέ οι προσλήψεις, θα έπρεπε αυτό να το γνωρίζει ένας πρώην πρωθυπουργός. Θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές. Δεν έμαθε τίποτα από το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαίου. Τα ίδια έλεγε και λέει. Είναι προσβλητικό να λέει κάποιος ότι δεν μας ενδιαφέρει η ανθρώπινη ζωή. Δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει πρόσβαση στη πιο δύσκολη και ακριβή θεραπεία, οτιδήποτε άλλο είναι ψέμα».

Μοιράζει αυξήσεις

Σχετικά με την αύξηση μισθών και πως μπορεί να τίθεται ο στόχος αυτός και για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ.Μητσοτάκης, μετά από 4 χρόνια λιτότητας, ακρίβειας και φοψοδεών αυξήσεων όταν οι εργοδότες θησαυρίζουν στα κέρδη, υποσχέθηκε ότι «η αύξηση των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι κεντρική προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία. Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό ραβδί να αυξάνει τους μισθούς».

Συνέδεσε βέβαια και πάλι τις όποιες αυξήσεις υπόσχεται με τις επενδύσεις, στις οποίες υποτίθεται ότι η χώρα μας θριάμβευσε επί διακυβέρνησής του, αλλά οι αυξήσεις που δόθηκαν στον κατώτατο μισθό ήταν κάτω και από τον πληθωρισμό.

Kυνική ομολογία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεν πήρε θέση σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η πολύνεκρη ναυτική τραγωδία ανοικτά της Πύλου, άνοιξε τα χαρτία του δείχνοντας το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο της φιλέλευθερης πολιτικής του αναφέροντας ότι οι μετανάστες «δεν μπορούν να εκμεταλλεύονται την καλοσύνη της ΕΕ κι αν δεν δικαιούνται άσυλο πρέπει να επιστρέψουν» είπε ενώ τους παρομοίασε σαν ”είλωτες…” καθώς ανέφερε ότι ο μόνος λόγος για να έχουν άσυλο είναι ότι «η ΕΕ έχει ανάγκη από εργατικά χέρια» προσθέτοντας ότι «η χώρα μας προχώρησε σε συμφωνίες με Αίγυπτο και το Μπαγκλαντές. Δίνουμε ευκαιρίες εργασίας για να καλύψουμε τις ανάγκες στον πρωτογενή τομέα. Να έρθουν όμως νόμιμα με ασφάλεια και πρέπει να γίνει με δικούς μας κανόνες και όρους. Είμαστε πιο μπροστά από μια ενιαία πολιτική της ΕΕ σε αυτό το τομέα. Να δίνει η ΕΕ ανθρωπιστικές βίζες σε πρόσφυγες, ένα καταφύγιο ασφάλειας. Το κάναμε εμείς με το Αφγανιστάν όταν έφυγαν οι αμερικανοί» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…