Κυνική ομολογία Γεωργιάδη: Το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας

Προκλητικός εμφανίστηκε ακόμη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη Βουλή για τη δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.  
 

NewsRoom 01/11/2021 | 23:45

Ο ίδιος, επιχειρώντας να καλύψει το κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη», απαντώντας στην κριτική που του άσκησε νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης για την εν λόγω υπόθεση, δήλωσε μεταξύ άλλων την ακραία άποψη: «Κράτος όμως χωρίς κρατική βία, δεν υπάρχει στον πλανήτη».

Απαντώντας, ο υπουργός, υποστήριξε πως τέτοιου είδους παρεμβάσεις “δεν επηρεάζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης”, ενώ θεωρεί ουσιαστικά πως επί της ουσίας το ζήτημα αφορά στη διαφορά οπτικής που έχουν τα κόμματα ως προς τη λειτουργία της αστυνομίας και συνολικά της κοινωνίας ολόκληρης και όχι μία ακόμη κρατική δολοφονία.

«Εμείς θέλουμε ασφάλεια και τάξη, και για να το έχουμε αυτό πρέπει να λειτουργεί η αστυνομία. Όλα αυτά που είπατε, να καταργηθούν τα ΜΑΤ κτλ, τα ακούγαμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε στην εξουσία αλλά τα κατάργησε;», αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Αφήστε τους λαϊκισμούς, δεν υπάρχει αστυνομία στον κόσμο χωρίς τέτοιες ειδικές μονάδες. Συζητάμε πως θα γίνεται ο έλεγχος της κρατικής βίας και τα όρια της. Κράτος όμως χωρίς κρατική βία, δεν υπάρχει στον πλανήτη! Ωραίο το σόου στη Βουλή αλλά τώρα δεν είστε ηθοποιός αλλά βουλευτής».

«Καμαρώνω πολύ που είμαι ηθοποιός και που η βουλή έχει καλλιτέχνες», απάντησε ο κ.ε. του Μέρα25 και κατέληξε: «Είπατε είστε της τάξης και της ασφάλειας, είναι το σλόγκαν της χούντας υπουργέ».