Newsroom

Newsroom

Κυνηγούν 2,3 εκατ. μικροοφειλέτες με χρέη λιγότερα των 3.000 ευρώ

Τα έσοδα στο υπουργείο Οικονομικών έχουν πιάσει πάτο και τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ αναζητούν τρόπους για να τονώσουν το δημόσιο…

Τα έσοδα στο υπουργείο Οικονομικών έχουν πιάσει πάτο και τα στελέχη του ΥΠΟΙΚ αναζητούν τρόπους για να τονώσουν το δημόσιο κορβανά. Στο στόχαστρό τους όμως μπαίνουν για ακόμη μία φορά εκατοντάδες χιλιάδες μικροοφειλέτες με χρέη που δεν ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Εσόδων ξεκίνησαν να αποστέλλονται ραβασάκια σε περίπου 2,5 εκατ. οφειλέτες των οποίων τα χρέη ανέρχονται σε 56 δισ. ευρώ. Με τη μόνη διαφορά ότι από τα 2,5 εκατ., περίπου τα 2,3 χρωστούν λιγότερα από 3.000 ευρώ. Πιο απλά σε ανθρώπους που δεν μπορούν λόγω της οικονομικής ύφεσης και των σκληρών φορολογικών μέτρων να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών την 21/03/2013, διαπιστώθηκαν ληξιπρόθεσμες και μη οφειλές σας. Ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο καλείστε όπως προβείτε άμεσα στην τακτοποίησή του» αναγράφεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα που λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες οι οφειλέτες.

Μάλιστα όσοι οφειλέτες δεν ανταποκριθούν θα σταλεί μία δεύτερη ειδοποίηση, στην οποία θα γίνεται λόγος για την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.