ΕΔΕ για τον τραυματισμό δημοσιογράφων- Καταγγελίες για άγρια αστυνομική βία (βίντεο)

Συνεχίζεται η ένταση στα Εξάρχεια με τις καταγγελίες για την αστυνομική βία που ασκήθηκε να πληθαίνουν. Βίντεο που κυκλοφορεί δείχνει…

polytexneio 3

Συνεχίζεται η ένταση στα Εξάρχεια με τις καταγγελίες για την αστυνομική βία που ασκήθηκε να πληθαίνουν.

Βίντεο που κυκλοφορεί δείχνει αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ να παρατούν στην άσφαλτο άντρα, αφού τον έχουν ξυλοκοπήσει.

 

 

Όπως αναφέρεται, διμοιρία των ΜΑΤ προκάλεσε ζημιές σε περίπτερο της πλατείας, αφού αντιπαρατέθηκε με δύο εργαζόμενους του περιπτέρου, τους ξυλοκόπησε και προσήγαγε τον έναν από αυτούς.

Ακόμη υπάρχουν πληροφορίες για βανδαλισμούς από τις δυνάμεις καταστολής. Σε πολυκατοικία στην οδό Ερεσσού, όταν τρεις νεαροί άνοιξαν με τα κλειδιά τους την πόρτα, οι αστυνομικοί δε δίστασαν να “κατεβάσουν” με κλωτσιές την τζαμαρία της εισόδου, όπως μεταδίδει το left.gr.

Η δημοσιογράφος του Mega Ειρήνη Ανδρουλάκη “ευχαρίστησε” στο twitter την ομάδα Δέλτα για την κροτίδα που δέχτηκε.

 

 

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 20:30, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ισχυρή αστυνομική παρουσία στην περιοχή. Δικυκλιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ κυνήγησαν ομάδες νεαρών, ενώ έγινε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης στην πλατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν περίπου 70 προσαγωγές συνολικά.

Το Vice καταγγέλλει ότι χτυπήθηκε δημοσιογράφος του από ΔΕΛΤΑδες στην πλατεία Εξαρχείων και φωτορεπόρτερ χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας από τα ΜΑΤ. Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία: 

“Γυναίκα φωτορεπόρτερ του VICE, χτυπήθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας από τα ΜΑΤ στην πλάτη ενώ την τράβηξαν και από τα μαλλιά. Λίγη ώρα αργότερα, ο δημοσιογράφος του VICE, Αντώνης Ντινιακός (ο οποίος εκείνη την ώρα ήταν στα Εξάρχεια με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Λευτέρη Μπιντέλα), δέχθηκε επίθεση στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σουλτάνη από άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι τον χτύπησαν με τις μηχανές τους στο χέρι και στο γόνατο, ενώ στη συνέχεια 4 αστυνομικοί κατέβηκαν και τον πέταξαν στο έδαφος. Αυτή την ώρα μονάδες της ομάδας ΔΕΛΤΑ περνούν με τις μηχανές τους μέσα από τα στενά των Εξαρχείων οδηγώντας επικίνδυνα και εκφοβίζοντας από ανθρώπους που επιστρέφουν στα σπίτια τους μέχρι και δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην οδό Θεμιστοκλέους όταν μία νεαρή γυναίκα τους είπε «Τι πράγματα είναι αυτά που κάνετε;», της απάντησαν «Θα σε γ@μήσουμε πουτ@ν@!» κραδαίνοντας τα γκλομπ τους”.

 

 

Με αφορμή τις καταγγελίες για τον τραυματισμό δημοσιογράφων από αστυνομικούς στα επεισόδια που σημειώθηκαν η Ελληνική Αστυνομία διέταξε διοικητική έρευνα.

Μάλιστα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε πως παράλληλα διενεργείται προανάκριση για το συμβάν από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ